Specifikationerna för en 1990 Chevy 72 Passenger Skolbuss

I 1990, var Chevy 72 passagerare skolbussar hållbara fordon, tillverkade för att möta påfrestningarna i daglig körning, med inredning som motstått slitage av grälsjuka barn. Mer än två decennier senare, en del är fortfarande i drift. Men många skoldistrikt har sålt dessa bussar med rymliga interiörer, som har omvandlats till fritidsfordon. Mekanik

1990 Chevy 72 passagerare skolbuss motor hade en big block V-8 motor med en automatisk växellåda. Det brände diesel fuel.The 1990 Chevy 72 passagerare skolbuss hade hydrauliska bromsar med en booster flödesvakt för att förhindra fel på bromsarna.
Yttermått och design

Bussen hade en yttre bredd av 87 inches och byggdes på en Chevy 139 "hjulbas. Längden från stötfångare till stötfångare var 231 inches. Det hade nödutgångar, 52 inches tall med 30 inches bred. Det var en en fot steg från marken till bussen. Dessa skolbussar målades glans gul, med grillar och hjul målade svart. Dörrhandtag var antingen svart eller gul. spegelramen var Vindrutetorkare armar en matt svart eller glans mindre gult för att minska bländning. fanns reflekterande färg på "skolan bus "bokstäver. Entrédörrar hade en svart finish.
Interiör

Bussen interiören var beige med bruna vinylsäten. Den hade en invändig höjd ca 72 inches, med 24 inches av knä utrymme i sätena, med en inre kroppslängd på 135 inches. Passagerare fönster konstruerades av svarteloxerad aluminium ramar, och har ljus-färgat glas. En yttre dropp järnväg sprang längden på bussen för att förhindra vatten sipprar in i bussen. A "vatten stop" på förarsidan hindrade vattnet från att rinna ner på föraren.
Andra funktioner

1990 Chevy 72 bussar passagerare skolan var utrustad med en korsning grind, på höger sida av den främre stötfångaren. Den hade också sätet hinder för att garantera säkerheten för eleverna i händelse av en krasch. Hindren förlängts från väggen på bussen till isle.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99647.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.