Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Gross HP Vs. Net HP

Mycket förvirring fortfarande existerar även bland bilentusiaster om skillnaden mellan netto och brutto hästkrafter. Brutto och netto hästkrafter mäter samma sak, men på mycket olika sätt. Pre 1972

Fram till 1972 hästkrafter mättes med en motor som drivs utan kringsystem (AC, servostyrning, generator,), ingen ljuddämpare fäst avgasröret, och andra faktorer för att optimera motorns effekt.

Reason for Change

Påtryckningar från säkerhets-förespråkare och försäkringsbolag började montera på bilindustrin för att tona ner hästkrafter. Utsläppsnormer förändras på grund av övergången från blyad till blyfri bensin orsakade också förändringen från brutto till netto hästkrafter.
Nettoeffekt

nettoeffekt betyg uppmätta utgång på en bilmotor med all kringutrustning bifogas, inklusive smog styrsystem. Net hästkrafter var standarden för bilindustrin till 2005.
Skillnader i Bilar Till Salu

Innan övergången från brutto till netto hästkrafter, var det inte ovanligt att familjen sedans att vara betyget 300 hästkrafter. Efter bytet, såg många av samma modell fordon en betydande nedgång i motorstyrka med liten eller inga skillnader i fordonets motor.
Vid hjulen

Trots gemensamma tro, är nettoeffekt inte kraften av fordonet vid hjulen. Wheel hästkrafter är den term som används för att mäta effekt av ett fordon som faktiskt når fordonets hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79839.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.