Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en drivknut på en S10

Byta ett CV (konstant hastighet) gemensam (även känd som en halv axel) på en Chevy S10 är inte en reparation rekommenderas för oerfarna blivande mekaniker. Det är inte att säga att någon med teknisk förmåga inte kunde lista ut hur man utför utbyte av ett CV axel i hans uppfart, men arbetar från marken på golvet uttag utan pneumatik (såvida du inte har en kompressor) är inte så många skulle gå om att ta itu med det här projektet. Om detta är något du funderar på att försöka för första gången med handverktyg i din uppfart, lyckönskningar till dig. Saker du behöver
Bil lyft
Skyddsglasögon
Air kompressor med luftslang
1/2-tums enhet pneumatisk pistol
1/2-tums enhet socket uppsättning
luft Ratchet
Vallar
Hammer
3/8-tums sexkantshuvud 3/8-tums enhet hane adapter
brytjärnet set (liten till stor) katalog Box slut /öppna änden kombination handen skiftnyckel set
36-mm 1/2-tums drivhylsa
Drain hink
bungee rep
C klämma
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Hur man byter en drivknut på en S10
1

Sätt på skyddsglasögon. Med S10 på en hiss upp till ca midjehöjd, ta bort muttrarna och däck med pneumatisk pistol och en socket.
2

bort bromsok bultar med luft Ratchet och en 3/8- tums hex head hane adapter. Bänd bromsok med en liten brytjärnet och stöd till ramen ur vägen med hjälp av en bungee rep. Dynorna förblir intakt med bromsoket.
3

Manipulera sprintarna i de övre och nedre kulleder och bända ut dem med ett par vallar. Ta bort de övre och nedre kulleden kronmuttrar använder en hand skiftnyckel. Bryt dem gratis med lådan end sidan och sedan vända över till den öppna änden för att snabba upp saker och ting.
4

Ta bort muttern hjullagerenhet med pneumatisk pistol och en 36 mm hylsa. Ta bort brickan.
5

Tryck spindeln i CV axeln med hammare tills den börjar röra sig. Från kullederna
6

Separat anslutning av knogen med hjälp av hammaren att alternerande pund på den övre och undre länkarmar tills den lossnar. Den knoge ska falla ner lite när den separerar, men Dragstång slut och drivknut spindel bör ändå hålla den på plats.
7

Placera drain hink under växellådan där CV-leden går det.
8

Rekrytera en tech eller en vän för att manipulera knogen mot baksidan av S10. Manipulera spindeln av CV-leden ur navet vid kröken. Placera en stor bändjärn på insidan av CV-leden och bänd ut den ur växellådan. (I vissa äldre modeller kan CV axeln har en fläns och sex bult anslutning till växellådan. I så fall, ta bort skruvarna och bänd ut den.) Lite vätska kommer att dribbla ur anslutningen från växellådan och förhoppningsvis i avloppet hinken.
9

Installera den nya drivknut tills du hör att den klickar på växellådan. Se till att basen är i jämnhöjd. Manipulera knogen och navet för att passa över spindeln i CV-leden och se till att rikta in splines.
10

Har din tech /vän manipulera knogen tillbaka på den övre och undre kulleder och ersätta kronmuttrar nog att rymma knogen. Dra åt kronmuttrar och ersätta sprintarna.
11

tillbaka brickan och navet lagermuttern med pistolen. Dra åt tills den bottnar. Vrid drivknut för hand för att kontrollera att den vänder rätt.
12

Byt bromsok över rotorn. Du kan behöva C klämman att trycka på bromsok kolv inåt precis tillräckligt för att komma över rotorn. Om så är fallet, kan du behöva ta bort dynorna att göra så.
13

Byt bromsok bultarna med Ratchet och adaptern.
14

tillbaka ratten och muttrarna och vridmoment åt muttrarna med 100 fot pounds med momentnyckel.
15

bort avloppet hinken och sänk S10.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71078.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.