Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man fixar en 2002 Malibu som inte startar

När 2002 Chevrolet Malibu inte startar, generellt sett betyder det att något är fel med bilens elektriska eller mekaniska system. Några diagnostiskt arbete kan bidra upptäcka problemet. Saker du behöver
Tire kilar
Stålborste
Nytt batteri
voltmeter
Tändstift
5W-30 olja
Blyfri gas
Visa mer Instruktioner
1

Se till Malibu är parkerad på en plan och stabil yta och sändningen är i "Park." Om bilen är på en liten lutning eller nedgång, dra åt parkeringsbromsen och chocka alla fyra däck för säkerhets skull. Pop huven, stötta öppna och vrida om nyckeln i tändningslåset till den första inställningen, vilket kommer att slå på elsystemet.
2

Vrid Malibu strålkastare på. Om de kommer på, kan du ta något är fel med det elektriska systemet och koncentrera sig på motorn, om lamporna inte tänds, kontrollera batteriet. Titta på de positiva (röda) och svart (negativ) batterikablar: om de inte är fästa, fästa dem till terminalerna. Om korrosion förekommer, använd en stålborste för att skrubba korrosion bort. Ta bort batteriet och ersätta det med ett nytt batteri och försöka starta bilen.
3

Använd voltmeter för att avgöra vilka --- om något --- tändstift kan gå dåligt . Om du upptäcker att en eller flera pluggar faktiskt är underpresterande, byt alla pluggar, inte bara de dåliga. Detta kommer att hjälpa dig förvissar problem tändstift i framtiden bör bilen inte startar igen. Du måste ha bilen bogseras att handla så en mekaniker kan avgöra om Malibu generatorn är dålig.
4

Kontrollera mängden olja i motorn genom att kontrollera mätstickan. Om klubban registrerar lägre än den "Add" eller "Fill" linje på pinne, häll åtminstone 2 liter 5W-30 olja i motorn. Den Malibu, som vissa andra bilar, startar inte om oljenivån är för låg, som kör bilen med för lite olja kan orsaka motor beslag. Byt starter med en ny, tillgänglig hos din lokala bildelar återförsäljare eller Chevy garage.
5

Häll minst 2 liter vanlig blyfri bensin i motorn om Malibu: s bränslemätaren registrerar mindre än en fjärdedel tank. I vissa fall kan bränslet sensor går dåligt och ge en felaktig avläsning på mätaren. Genom att fylla bilen med så lite som två liter, kan sensorn kunna rätta sig tillfälligt, men du måste ha en mekaniker fixa sensorn problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63318.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.