Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur du ändrar Ignition startkontakten på en 1990 Plymouth Acclaim

Det finns flera anledningar till varför du skulle vilja ändra tändningen startkontakten på 1990 Plymouth Acclaim. Den vanligaste orsaken är att du förlorat nycklarna och du inte har en extra. Men du behöver inte ta Plymouth till en reparation garage att ha brytaren installerad, så du bör kunna göra jobbet själv med hjälp av några grundläggande verktyg. Projektet tar cirka två timmar att slutföra. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Wrench in
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet och koppla den negativa batterikabeln. Ta bort de två skruvarna från baksidan av ratten och dra locket från mitten av hjulet. Ta bort låsmuttern från ratten med en skiftnyckel.
2

Koppla av jordkablar för horn och nyckeln ljus. Lossa fästskruven för tändningsnyckeln ljus och placera den åt sidan. Ta bort de fyra skruvarna som håller lagerhuset på låshuset med skruvmejseln. Ta bort låsringen vid den övre änden av rattstången med hjälp av tång.
3

Ta ur startnyckeln om du har det i. Ta bort skruven med skruvmejseln för att lyfta ut summern byta. Ta bort de två skruvarna som håller fast tändningslåset till kolonnen. Dra tändningen ut genom att vrida den 90 grader och skjuta det loss påverkningsstången.
4

Ta bort de två skruvarna från dimmer med en skruvmejsel och lossa den från drivdonsstången. Ta bort de två skruvarna som fixerar vinkelhävstången med skruvmejseln. Skjut vinkelarmens upp i låshuset så att du kan koppla bort den från tändningslåset stången. Ta låscylindern och spak.
5

Sätt huvudet av en liten skruvmejsel i låscylindern hålet och skjut in på våren och samtidigt dra låscylindern från husborrningen. Ta tag i låsspaken och våren och dra den rakt ut från huset.
6

Seat tryckstången tillräckligt fast i brytaren så att du har möjlighet att driva de två borr in i inriktningshål. Flytta den övre änden av tryckstången i fickan av brickan /torkaromkopplarens. Med lätt tryck bakåt, dit de två skruvarna och dra åt dem tätt. Detta återansluter dimmer.
7

Applicera ett tunt lager fett på låsbommarna och montera dem, fjädern och tappen. Montera aggregatet låsspaken i låshuset. Seat stiftet stadigt i botten av spåren. Kontrollera att låsspaken våren benet är ordentligt på plats i gjutning hack.
8

Installera tändningen stången omkopplingsmanövreraren från botten genom det avlånga hålet i huset och fäst den vinkelhävstången. Placera aggregatet vinkelhävstången i låshuset när du drar stången tändningslåset nedåt i kolumnen. Installera vinkelhävarm på monteringsytan och dra åt skruvarna med skruvmejseln. Växelspaken ska vara i parken.
9

Ställ tändningen på påverkningsstången och vrid den 90 grader för att låsa den på plats. För att installera tändningslåset, vrid nyckeln till läget LOCK och dra ut nyckeln. Sätt i cylindern tillräckligt långt i huset för att ta kontakt med omkopplingsmanövreraren. Sätt i nyckeln och trycka inåt och vrida cylindern. När delarna anpassa cylindern flyttas inåt och låser in i huset.
10

Dra tändningslåset fästskruvar med skruvmejseln. Gör detta med låscylindern i låsläge och tändningslåset i låst läge. Mata summern /ringklockan byta kablar bakom ledningar stolpen och ned genom utrymmet mellan huset och jackan. Ta ut nyckeln och placera brytaren i huset. Dra åt skruvarna med skruvmejseln.
11

Montera låset plattan på rattstången. Montera det övre lagret våren och det övre lagerhuset. Montera den övre ringen bärande snäpp med tång, låsa enheten på plats. Montera de fyra skruvarna som fäster lagerhuset till låshuset. Montera brytaren blinkers. Montera ratten och fixera den med låsmuttern och skiftnyckel. Sätt tillbaka locket på ratten och fäst den med skruvarna från baksidan av ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63305.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.