Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man målar en Auto Använda en klarlack

Tillämpningen av klarlack lack över en basfärg kommer att producera en högblank glans som är hård, slitstark och motståndskraftig mot ultraviolett ljus. Det finns många olika typer av klarlack, men bilindustrin tenderar att gynna akryl-eller uretan-baserade material på grund av kortare torktider och användarvänlighet. Lösningsmedelsbaserade klarlacker frigör skadliga ångor inklusive polyisocyanater så det är lika viktigt att använda rätt skyddsutrustning som det är att använda rätt appliceringsteknik. Saker du behöver
HVLP sprutpistol
Lufttrycksreglering
Klarlack
Härdare
Förtunningar
Latexhandskar
Mixing potten
mätsticka
lackboxen
Panel torka
luddfri trasa
klibbduk
friskluftsmask
Kompressor
Airline
Cellulosa thinner
Gun städmaskin
avfallsbehållare

Visa fler instruktioner
1

Läs igenom det tekniska databladet medföljer klarlack innan arbetet påbörjas och fastställa det korrekta blandningsförhållandet och duschning temperaturer. Vrid färghytten på att spraya och justera ratten temperaturinställning tills den överensstämmer med det tekniska databladet. Vanligtvis är en besprutning temperatur på 20 grader Celsius ideal. Aktivera klarlack i en blandning pott med en mätsticka som tydligt beskriver det korrekta blandningsförhållandet. Lägg härdare och thinner och rör om ordentligt innan du lägger till material till en HVLP sprutpistol.
2

Ansök panelen torka till en luddfri trasa och torka noggrant över ytan som ska målas. Torka av med en ren trasa och köra en klibbduk över ytan för att avlägsna eventuella sista spår av hår, grus eller tyg fibrer. Sätt på en friskluftsmask som ett sätt att skydda dig mot skadliga ångor, och bära ett par latexhandskar för att stoppa sprutdimma landning på exponerad hud.
3

Ställ regulatorn lufttrycket till 29 psi och håll pistolen ungefär 4 till 6 inches från ansiktet av målningen ytan. Börja till sidan av ytan och dra tillbaka avtryckaren på pistolen. Applicera en sluten lager klarlack på medelhög volym för att täta i basfärgen. Flytta din arm i en svepande rörelse med hjälp av en konsekvent hastighet och se till att effektiva cross-beläggning sker så det finns inga torra fläckar i din klarlack.
4

Lämna den första pälsen att blinka bort för 3 till 5 minuter. Kontrollera maskeringspapper omger arbetsytan för att se om det första skiktet har blivit klibbig innan du fortsätter. Applicera det andra skiktet som en fullständig täckning på hög volym. Sakta ner dina armrörelser något i jämförelse med den första beläggningen för att garantera en fullständig ansökan, men upprätthålla jämn rörelse för att förhindra bottnar eller springer. Genomför en visuell kontroll när det andra skiktet har tillämpats för att säkerställa klarlack är jämnt fördelad och fri från torra fläckar.
5

Låt klarlack härda i 5 minuter innan du slår lackboxen på baka läge. Grädda klarlack i enlighet med det tekniska databladet. Bakning tider kommer att variera beroende på vilken typ av tunnare används vid blandning. Rengör HVLP pistol i en pistol rengöring maskin som använder cellulosa thinner och se alla oanvända klarlack placeras i en lämplig behållare som endast innehar avfall lösningsmedelsbaserade produkter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62807.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.