Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur bota lack med UV-ljus

Forskare upptäckte mer än 40 år sedan som färgen kan torkas snabbt, eller botas, med ultraviolett (UV) ljus. Som en följd av tid sparas i bilindustrin var drastisk, liksom handläggningstid för fordonskarosser reparationer. Dessutom har UV-härdning funnit många andra användningsområden såsom härdning reptålig glasögonduk, beläggning på trä-och laminatgolv, beläggningar för rör och tråd, och även bläck på tidningssidorna och matlådor. Idag har många färger och beläggningar är speciellt framtagen för att vara känsliga för UV-ljus, speciellt fordonsindustrin primer. Saker du behöver
UV-lampa Automobile systemet
eller annat objekt målade med UV-känslig färg
Elektrisk källkodspaketet UV skyddande goggles
Visa fler instruktioner
1

Placera målade objekt på rekommenderat avstånd från UV-lampan. Avståndet beror på typen av färg och på lampans styrka och betyg. Se tillverkarens anvisningar för både artiklar att bestämma avståndet du behöver.
2

Kontrollera att alla målade ytor posten får även exponering för lampan. Du kan behöva använda mer än en lampa eller planerar att flytta objektet eller lampan under exponeringen för att täcka alla områden. Om UV-ljuset inte når alla områden, kommer färgen på de oexponerade områdena torkar inte.
3

Sätt på skyddsglasögon betyget för UV-lampan som du använder.

4

Anslut UV-lampa till en elektrisk källa. Tänd lampan. Vänta den rekommenderade tiden. Detta kommer att variera med färgen varumärke och även lampans intensitet, men det tar vanligtvis bara några minuter för att härda färgen.
5

Flytta lampan, om nödvändigt, för att kontrollera att alla målade ytor får UV-ljus. Vänta nödvändiga några minuter efter omplacering. Stäng av lampan och dra ut den när färgen har härdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62599.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.