Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man målar din bil med Spray

Skapa en slät målad yta på din bil med hjälp av sprayfärg, medan svårt, är möjlig. Processen tar tid, kräver att du ägna stor uppmärksamhet åt varje färg applicerad beläggning, att se till att varje lager av färg är mjuk och innehåller inga brister som kan dyka upp på nästa lager. Varje misstag i processen kräver att du slipa bort all färg och börja om igen. Om det görs på rätt sätt kan dock processen producera en finish som är av bil-show bildkvalitet. Saker du behöver
Dual action slipmaskin
Sandpapper
slipbar grundfärg
Paintbrush
Svart lack sprayfärg
Rigid slipkloss
putstrasa remover sälja Grease
Base akrylemalj coat spray-färg
Klarlack sprayfärg
bilpolish
Buffing trasa
Visa fler instruktioner
1

Mask av specifika bilen panel som du målar. Målningen processen är lättare att styra när man målar bilen i sektioner. Placera målare papper över alla ytor som du för närvarande inte målar, med maskeringstejp för att fästa papper på plats.
2

Prime bilens yta med ett skikt av slipbar polyester primer. Måla primer på bilen med hjälp av en pensel, applicera primern i tre eller fyra tunna lager tills du bygga upp ett fast skikt som döljer ytan av fordonet. Spraya ett lager av svart lackfärg på primern, som täcker den helt och låt primern torka på bilen över natten.
3

Sand grundfärgen med 220-grit våt /torr sandpapper fastsatt i en styv slipkloss. Håll sandpapper torrt när du går över primern, skapar en slät yta för vidhäftning resten av färgskikt till. Torka av bilen med ett vax impregnerad-putstrasa att avlägsna sliprester, och sedan spraya ett andra skikt av svart lack färg på karossen. Vänta en andra natt för primern att torka.
4

Sand den andra primer med 400-grit vått /torrt sandpapper. Håll papperet vått som du gjorde med den första slipningen, och ta bort eventuella ofullkomligheter i den andra primern lagret. Skapa en perfekt jämn lager grundfärg för sista lager färg för att vila på. Torka av ytan med halshornet trasa för att avlägsna rester från slipningen processen.
5

Använd ett fett remover på bilen för att ta bort eventuella oljor kvar från att röra bilen medan slipning. Någon olja kvar kan störa vidhäftningen av den slutliga färgskikt, orsakar missfärgningar.
6

Applicera din slutliga färgen lager färg till bilen. Spraya pälsen på fordonet genom att göra släta även passerar över bilen panel med spray från färgburkar. Börja varje pass strax innan starten av panelen, sprutning över panelen och stoppa spray efter du har nått förbi paneländen. Försök inte att bygga upp din sista lagret i ett program av färg, istället använda tre tunna lager, bygga ett skikt ovanpå varandra tills du får en solid färg täcker. Vänta två timmars torktid mellan efter varje lager av färg.
7

Täck sista lager färg med ett lager klarlack färg för att undvika skador på din färg jobb. Spraya klarlack som du gjorde det sista lagret, applicera tunna skikt av beläggningen tills du har ett jämnt lager som täcker din färg. Vänta över natten för klarlack skiktet att härda.
8

Jämna det genomskinliga beläggningsskiktet med 2000-grit våt /torr sandpapper. Slipa klarlack med sandpapper, hålla papperet våta under hela processen för att ta bort eventuella ojämnheter i färgen. Den slipning skapar också en spegel klar glans när du tittar på färgen under den klara beläggningen. Torka med en putstrasa och låt klarlack sitta i tre timmar för att avsluta härdningen.
9

Upprepa målningen processen på omålade bilar områden tills hela bilen är klar.
10

Polera klarlack till en hög glans. Applicera bil polish med en bomullstrasa och sedan vänta på polska blir grumlig när det torkar. Buff den polska undan med en polering trasa tills klar-belagda yta lyser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62585.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.