Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man målar en ny plast Car Bumper

Oavsett bilens plast stötfångare har några repor eller stora områden med flagnande färg, kan du fixa det hemma för mycket mindre än vad du kan om du tog det till en body shop. Att göra det själv är inte alltid bäst, särskilt om din stötfångaren är sprucken eller trasig, men för grundläggande måla jobb du kan spara dig en massa problem. De flesta auto butiker bär de tillbehör du behöver, spara för penslar som du kan plocka upp på de flesta hantverk butiker. Saker du behöver
Soap
Vatten
Rag
300-grit sandpapper eller 300-grit skiva sander
tidningen
Maskeringstejp Flighter Can av auto primer
andningsskydd
Handskar
Airbrush
burk med tryckluft
Auto måla
Visa fler instruktioner
1

tvätta stötfångaren noggrant med tvål och vatten. Se till att få någon grime bort stötfångaren eller riskerar du att limning det där när du målar den.
2

Sand området du vill måla med 300-slippapper. Använd en skiva slipmaskin om du har en, eftersom detta kommer att göra slipning processen går mycket snabbare, speciellt om du målar hela stötfångaren. Om du gör det för hand, arbeta i jämna, cirkulära rörelser över hela den yta som ska målas. Om du planerar att måla bara en del av stötfångaren, sand fem inches till vardera sidan av det skadade området. Kör ett finger över den slipade ytan för att se till att den känns smidig.
3

Tvätta stötfångaren igen för att rengöra det om rester. Använd tvål, vatten och en trasa.
4

Tape tre lager tidningspapper runt slipade området, lämnar ytterligare fem inches av extra stötfångare runt den. Detta är känt som "maskning", och det kommer att hålla dig från att måla delar av bilen som du inte menar att. Om du målar hela stötfångaren, täcka fram-eller baksidan av din bil - beroende på vilken stötfångare du målar, naturligtvis - med tejpad-ner tidningen, utsätta bara stötfångaren
5 Spraya slipade området med fem lager av auto primer. Fjäder varje skikt runt kanterna på det slipade området. "Ludd" betyder att du spraya lätt runt kanterna, skapar en gradient som bleknar ju längre bort från det slipade området du får. Du kan uppnå detta genom att dra i sprayen kan backa från stötfångaren. Vänta 10 minuter efter varje skikt och sand området lätt att bli av med eventuella ofullkomligheter i primern. Låt sista skiktet torka i en halvtimme.
6

Don en respirator, handskar och skyddsglasögon. Anslut slangen för din airbrush till en burk med tryckluft. Fyll koppen eller containern på din airbrush med auto färg samma färg som bilen. Att ge din bil har en fabrikstillverkad lack, säljer varje bilföretag färger speciellt avsedda för din färg bilmodell. Du kan hämta en burk upp på de flesta auto butiker.
7

Testa din airbrush på en bit tidningspapper. Krama avtryckaren. En ännu dimma av färg bör komma ut av spetsen. Hålla din airbrush en fot från primade området bilen, spraya området med färg. Feather runt kanterna.
8

Låt auto färg för att ställa i 10 minuter. Under tiden, spola airbrush med vatten för att rensa ut eventuella återstående färg innan det torkar. Applicera 2-4 fler lager på samma sätt. Efter det sista lagret, låta färgen härda i två dagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62551.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.