Spårning av fordon Verktyg

Spårning av fordon verktyg använder ofta GPS (Global Positioning System) teknik för att lokalisera en bil. Detta är användbart om bilen är i en olycka eller stulna utöver den gemensamma användningen av navigering. Dessa inkluderar stöldskydd såsom LoJack eller tillverkare-baserade system såsom OnStar eller BMW Assist. Men en tredje part enhet som en mobiltelefon eller GPS-navigator som Garmin eller TomTom kan också användas för att spåra fordon. LoJack

LoJack patenterades 1978 av William R. Reagan men uppnådde inte utbrett bruk tills slutet av 1990 efter intensiv utveckling. LoJack koordinater med lokala polismyndigheter för att hitta stulna fordon, med en polis Tracking dator installerad i polisbilen och deras Sector Activation System och registreringssystem för spårningsnummer fordonets identifiering med hjälp av egenutvecklade digitala koder som är unika för varje bil som LoJack är installerat. Lojack användbarhet är begränsad eftersom täckningen är endast tillgänglig i vissa lägen - från och med 2010, cirka 30 stater i stora städer eller län med hög befolkningstäthet. Det är en en-gång inköpspris, varierar från $ 695 i $ 1094 under 2010, beroende på de önskade alternativen, såsom varningssystem Uppgradera eller förlängd återhämtning garanti.
Tillverkare Systems

Tillverkare-baserade spårning av fordon system såsom OnStar, BMW Assist, Lexus Link, Toyotas Safety Connect eller Ford SYNC erbjuder en mängd olika alternativ, till exempel handsfree-samtal, automatisk olycka respons, vägassistans, stulna fordon bistånd för indrivning, fordonsdiagnos, navigeringshjälp, trafikinformation och gränssnitt med underhållningssystem i bilen. Alternativen varierar beroende på vilken plan du väljer och omfattar vanligen en månadsavgift. Endast vissa fordon från varje tillverkare erbjuder dessa system. Vissa tillverkare erbjuder planen fri för ett visst antal år, varefter ett årligt abonnemang krävs. De kurser som av 2010 varierar från ca $ 200 till $ 400 per år.
Tredjepartssystem

fordonspassagerares mobiltelefon eller GPS-navigator kan vara används för att spåra fordonet de använder. Detta blev enklare på grund av federal lagstiftning skapar en förbättrad 911-system nödhjälp som inkluderar spårning mobila enheter. Programvaran installeras på en dator kommunicerar med den mobila enheten, ladda upp GPS-lokalisering av fordonet. Detta används av föräldrar att kontrollera sina barn, med brottsbekämpning att spåra brottslingar eller olycksfall och som ett socialt nätverk anordning för vänner att hålla koll på varandras platser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-gps/90252.html

Previous:
Next:

bil GPS

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.