Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad orsakar Washboard Roads?

Många av oss har kört på avlägsna platser eller landsbygd och slog en sträcka av tvättbräda på grusvägar. Du känner den omskakande och höra skallror som du svänga in på en väg att träffa en bula efter den andra. Tvättbräda vägar röra upp damm, gör för en obekväm resa och skapa farliga körförhållanden. Upptäck hur fordonstrafik, grus, fukt och väg kvalitet bidrar till att göra tvättbräda vägar. Körning på Washboard Roads

Vid körning på tvättbräda vägar, ta lite luft ur däcken. Det skapar mjukare däck som griper en grusväg bättre och ge dämpning. Lastbilar och andra fordon som använder 4WD hög kommer prestera bättre på tvättbräda vägar. Fyra-wheel-drive ger mer kontroll och kan hjälpa till att lindra sladd och glider. Lita på konventionella bromsar som ger bättre grepp än ABS (automatiskt bromssystem). Kör lämpligt för skicket på vägen och vara på jakt efter stenar och hål som ofta finns på grusvägar.
Fordonstrafik

Vägar byggda från löst grus ytor påverkas ständigt av fordonstrafiken. När du kör ner en grusväg, dina däck tryck ytan av vägen framför hjulen och gräva ut bakifrån samtidigt. Detta skapar en porlande effekt på vägytan. Däcken på ytterligare trafik följer de mönster som ursprungligen skapats i grus, gräva i ännu djupare. Med tiden blir den släta ytan en tvättbräda.
Gravel

att förhindra tvättbräda, måste grunden för vägen läggas med högkvalitativa grus, vilket kan vara kostsamt för vägar som inte bär en hel del trafik. Enligt Streetwise måste grus vara en blandning av 3/4-tums sten, fina material och sand. Tillsatsen av krossat grus eller sprucken sten förbättrar "samlade interlock" av material. När en väg är konstruerad med den rätta blandningen, kommer den att motstå tvättbräda utveckling.
Moisture Retention

Fukt är en kritisk faktor för att hålla alla material med en väg tillsammans. Sekundära vägar i det torra klimatet i New Mexico, Arizona och Nevada har ofta sämre tvättbräda problem än vägar i andra områden.

Behandla grus blandning med magnesiumklorid eller kalcium hjälper till att behålla fukten i en väg. De kemikalier som drar fukt från luften och hålla gruset på plats. Återvunnen asfalt kan vara svårt att få, men det fungerar bra som bindemedel för att förhindra tvättbräda när den används som en blandning med jungfruolja grus.
Bättre material, bättre vägar

Vägar gjorda med högre kvalitet material och bättre konstruktioner motstå tvättbräda utveckling. Dåligt byggda vägar görs ofta med hjälp av endast ett material såsom grus. Denna typ av väg har några bindande material och kommer att skifta under tyngden av fordon. En bra väg består av en blandning av riktigt stora grus och bindande material för att hålla en god balans.

Många vägar byggda på landsbygden läggs ner snabbt och billigt. Att bygga en väg för att motstå torka och missbruk av fordon det kräver en viss investering. Om det inte finns pengar för att bygga en sekundär eller privat väg på rätt sätt, kommer resultatet att bli tvättbräda. Kostnaden för att köpa rätt vägmaterial för att behålla fukt, kan jungfruliga grus och återvunnen asfalt för att göra en ordentlig väg bli dyrt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147582.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.