Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man kör en Saab i Snow

Att köra en Saab i snön är lätt, tack vare alla Saab-modeller som har fram-eller fyrhjulsdrift. Utöver sin drivlina layout, Saabar erbjuder också en mängd olika elektroniska säkerhetsfunktioner som håller dig säkert på vägen i alla typer av körförhållanden. Det är dock viktigt att komma ihåg att säkerhetsfunktioner och den allmänna lätthet att köra en Saab i snön inte bör ersätta säkra körvanor. Även med garantier, är det möjligt att glida eller snurra okontrollerat om osäkra bilkörning är utställda. Instruktioner
1

Accelerera långsamt. Även Saabar är front-eller fyrhjulsdrift, motorerna ger en betydande mängd vridmoment och hästkrafter, vilket kan resultera i hjulen snurra okontrollerat om du accelererar för snabbt. Stabilitets-och antispinnsystem system kommer att avbryta gasreglaget för att förhindra viss slirning, men du måste också backa från gaspedalen att förbli trygg i din Saab under snöiga förhållanden.
2

Starta i en lägre växel. Om du har en manuell växellåda eller automatisk växellåda som har manuell skift läge, kanske du vill börja i en lägre växel. Detta förhindrar att hjulen slirar när under acceleration. Genom att starta i andra växeln, kommer du att eliminera också den ibland clunky först-till-andra skift, och du kommer också att märka förbättrad bränsleekonomi.
3

Undvik acceleration och bromsning i kurvor. När du anger en snöig hörn, se till att du sakta innan du vrider på ratten. Genom att hålla bara tillräckligt med fart för att låta din Saabs drivkraft bära dig genom ett hörn, förhindrar du eventuell understyrning som orsakas av acceleration på halt väglag och förlust av dragkraft som resulterar från att snurra på hjulen när du slår.
4 < p> Använd ABS till din fördel. Alla Saab bilar har låsningsfria bromsar som förhindrar att hjulen låser sig vid inbromsning på is eller snö. Genom att applicera stadigt tryck på bromspedalen, hjulhastighetssensorer på varje hjul pulserar bromsarna för att stanna fordonet så snabbt som möjligt. Kom ihåg att även om din Saab kan bibehålla en hög hastighet vid körning i snö, kan det ta mycket längre tid att stoppa i snöiga förhållanden, även med hjälp av ABS. Var noga med att öka följande avståndet till fordonet framför.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146438.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.