Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Studier av vägbulor i Stadsdelar

Farthinder är en av många trafik enheter som används för att bromsa trafiken och bryta upp trafikstockningar. Men många studier visar att vägbulor är inte alltför effektiva. I själva verket, av alla de undersökta parametrarna, vägbulor är bara fördelaktigt i en situation, när det gäller barnsäkerhet. Vägbulor har visat sig främja dålig körning och orsaka andra trafikproblem. Även vägbulor kanske låter bra på papper, fungerar de inte som planerat när de sätts på plats på vägbanor. Barnsäkerhet

En studie i Oakland, Kalifornien, undersökte antalet barn som drabbats av en bil i ett område utan farthinder och de barn som bor inom ett kvarter av ett farthinder. Studien fann att barn som bodde nära ett farthinder var mindre benägna att drabbas av en bil, så mycket som hälften mindre troligt. På grund av denna studie staden Oakland installerat mer än 2.000 vägbulor i bostadsgator.
Gratis Studie

Flera studier har undersökt vägbulor "effektivitet i att kontrollera hastigheten . Det konstaterades att vägbulor är inte det mest effektiva verktyget för varvtalsreglering eftersom förare tenderar att använda udda manövrar för att undvika farthinder, som effektivt uppmuntrar fattiga och osäkra körning. Mer än hälften av alla förare och mer än 85 procent av motorcyklisterna kommer att flytta till de motsatta eller parkering körfält för att undvika att gå över farthinder. Det konstaterades att hastigheten kuddar och gupp - mycket längre från framsidan till baksidan (vanligtvis 10 till 12 fot) än vägbulor - var mer effektiva på att främja en säker körning och styrning av hastighet
Emergency Response Time

studier har undersökt effekten av vägbulor på tider nödsituationer. Som med alla andra fordon, måste utryckningsfordon som brandbilar och ambulanser, sakta ner för att gå över vägbulor. Att gå över vägbulor vid skyltad hastighet är inte säker för utryckningsfordon eftersom de är mycket större och tyngre än de flesta bilar. Föraren skulle uppleva obehag och upphävandet skulle inte absorbera hela stöten. Detta är ett tydligt problem för utryckningsfordon som transporterar skadade personal. Därför, vägbulor, vilket normalt inte är utformade med utryckningsfordon i åtanke, ökar svarstiden för utryckningsfordon.
Trängsel

Farthinder är ett sätt att försöka att uppnå hastighetsdämpande. Men istället för att ha en lugnande inverkan på vägbulor driva trafik till andra gator som inte har vägbulor. Detta sker på alla gator utom de bostadsområden som normalt upplever väldigt lite trafik i första hand. Även om detta kan i teorin vara ett bra sätt att minska trängseln, skiftar det helt enkelt överbelastade områden till olika gatan utan att bryta upp de trånga utrymmen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147485.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.