Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

DIY Car Alarm

Många anser billarm den första försvarslinjen mot fordonets stöld eller vandalisering. Även om de exakta stegen i Installera en bil larm kommer att variera beroende på tillverkare, modell av larmsystemet och bilen, de allmänna stegen är desamma. De flesta moderna bilar larmsystem kan installeras hemma med grundläggande verktyg och minimal kunskap av elektronik i fordon eller ledningar. Innan du börjar, se dokumentationen som medföljde larmsystem för några särskilda instruktioner för installation. Arbeta i ett väl upplyst område, med tillräckligt med utrymme på alla sidor av fordonet. Saker du behöver
Skruvmejsel
borrmaskin
Dokumentation
Visa fler instruktioner
1

Packa larmsystemet och prydligt organisera alla komponenter som ingår i paketet på ett plant underlag. Packa upp innehållet i närheten av ditt fordon, för att förhindra felplacering komponenter som du överför dem till arbetsområdet.
2

Välj en plats att montera sirenen under huven. Leta upp en robust och väl jordad metallyta, med tillräckligt utrymme för att rymma siren, och några ytterligare ledigt utrymme att manövrera och installera det. I de flesta fordon, bör en metall fender eller metallplatta fungerar. Placera inte sirenen intill rörliga delar eller områden som värmer upp snabbt.
3

Montera sirenen. Du kan behöva borra metallytan för att skruva sirenen på plats. Orientera sirenen så att den är riktad mot marken, annars kan hämta vatten, vilket gör den oförmögen att producera ljud.
4

Montera larmet. Välj en välgrundad, metallisk yta för larm, vilket gör att den är dold från insyn, men ändå lättillgänglig för dig. Använd tillverkarens skruvar eller ytterligare låsningsmekanismerna --- såsom clips eller krokar --- att fästa larmet ordentligt på metallytan. Kontrollera att larmet hålls stadigt på plats och inte utsatt.
5

Anslut larmets strömkabeln till bilbatteriet. På vissa modeller är trådarna i larmsystemet färgkodade och kan lätt identifieras, plocka ut strömkabeln genom att hänvisa till produktens dokumentation. Beroende på larmsystemet, kan du höra en ljudsignal för att indikera att larmet har anslutits till en 12 V strömkälla.
6

Förläng larmets antennen. Om du gör det kommer att maximera utbudet av billarm. Dra antennkabeln från dess fria ände, för att göra det så långa och raka som möjligt. Antennkabeln är vanligtvis färgkodade och kan identifieras genom att hänvisa till produktens dokumentation.
7

Montera LED (Light Emitting Diode)-indikatorn på bilens förarhytt. Placera LED på en hög yta, vilket gör att den kan ses tydligt från alla fönster. Om du inte har ett fäste som ingår i ditt larmsystem, borra ett litet hål i instrumentbrädan panelen att installera LED.
8

Anslut kabeln från LED till larmet. Du måste köra tråden genom brandväggen --- metallskölden som skiljer en bil motor från sin kupé --- För att komma åt larmet. När du ansluter lysdioden kabeln till larmet, är installationen klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147186.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.