Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Nackdelarna med bogsering med en bogsering Dolly

Det finns många alternativ när det kommer till bogsering av ett fordon. Dessa inkluderar användning av släpkärra, dragstång eller bogsera dolly. En fiberkabel dolly är en tvåhjulig vagn som håller endast drivhjulen på ett fordon från marken under bogseringen. Även om denna typ av trailer är lättare att lagra och billigare att köpa eller hyra än andra alternativ, med en bogsera dolly för att bogsera fordon har sina fallgropar. Viktbegränsningar

Tow dollys kan inte bära så mycket vikt som andra bil släpvagnar. Tow dockor hyrde genom den rörliga släpvagn företaget U-Haul kan inte bära framhjulsdrift eller alla fyrhjulsdrivna bilar som överstiger £ 3450. Bakhjulsdrivna bilar kan inte väga mer än £ 3900. när man använder en U-Haul bogsera dolly. Detta eliminerar många sport utility vehicles, lastbilar och äldre stål-frame bilar från att kunna dras med en bil dolly.
Utförsäljning

Tow dockor kan orsaka avslutande frågor med fordon. Eftersom bogsera dockor bara hålla upp drivhjulen i ett fordon, om bilen du är bogsering är lång i fronten, låg på marken eller har marken effekter, kan bildelar släpar i marken under bogseringen. Detta kan orsaka skador på stötfångare, organ kit och underrede delar, såsom djup överföring kokkärl. Utslagning organ eller underrede delar kan också inträffa när du fyller en bil på en fiberkabel dolly.
Manöverduglighet

En fördel med släp som bogsera bilar med alla fyra hjulen från marken är att de kan backas upp om det behövs. Mest bogsera dollies delar inte den här funktionen. Det är mycket svårt, om inte omöjligt, att säkerhetskopiera en bogsera dolly. Detta kan orsaka problem om du behöver säkerhetskopiera för att släppa det dragna fordonet på rätt ställe när du kommer till din slutdestination. Addera tillvägagångssättet vid inkoppling

Koppla ihop en bil på en fiberkabel dolly är mer komplicerat än att fästa en bil på en släpvagn. Eftersom två hjul är kvar på marken när du använder en fiberkabel dolly, måste drivhjulen vara extra säker att hålla bilen på dolly. Till skillnad bogsering med släpvagn, kan bilar har inte sina hjul blockerade och handbromsen inte kan tillämpas för att hålla bilen på plats medan bogsering det. Du kan behöva ta drivaxlar ut när bogsering en bakhjulsdriven bil som måste placeras framåt på bogsera dolly grund främre avslutande frågor.
Slitage
< p> Eftersom två hjul är kvar på marken när du använder en fiberkabel dolly, mer slitage kan förekomma på de däck som är kvar på marken. Ju längre du använder en bogsera dolly att bogsera ett fordon, desto mer slitage uppstår på bilens hjul. Detta beror på att mer vikt läggs på de däck som är kvar på marken när ena änden av bilen lyfts på dolly.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147457.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.