Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Varför du inte köra bil under påverkan

Trots regelbundna informationskampanjer om farorna med alkohol och bilkörning , folk envisas med att köra när de har druckit mängder alkohol över den tillåtna lagliga gränsen . Rattfyllerister äventyra fotgängare , andra förare, passagerare och sig själva . Olycksstatistik

ultimata anledningen till att inte rattfylleri är antalet dödsfall det orsakar . I USA , är varje 45 minuter där ett dödsfall orsakade av rattfylleri . Det är lika med 32 dödsfall dagligen och står för 32 procent av alla trafik - olyckor årligen . Dessutom innebär en av sex olyckor dödar barn på vägen en alkohol - nedsatt chaufför .
Alkohol Effekter

Alkohol försämrar förarnas reaktioner . Även en dryck saktar ner en förarens reaktionstid . Att köra bil kräver koncentration . Under påverkan av alkohol , är en förare mer benägna att snabba , väja och köra stoppskyltar och rött ljus . Till detta , ger känslan av förtroende alkohol en förare leder till vårdslöst risktagande .
Konsekvenser

De rättsliga följderna av bilkörning under påverkan av alkohol varierar i svårighetsgrad . En förare med en alkoholkoncentration i blodet ( BAK) på 0,08 procent och över förlorar sitt körkort . Detta gäller i alla 50 stater . Förare kan också möta böter och fängelsestraff . Bilförsäkring är också ogiltigförklaras i fall av olyckor med illegala nivåer av alkohol .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147152.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.