Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur resa i vinterväder

Många människor befinner sig vill eller behöver för att resa i vinterväder förhållanden. Även om det finns säkerhetsrisker förknippade med en sådan resa, genom att vidta vissa åtgärder och försiktighetsmått, är det möjligt att komma fram till din destination säkert och avslappnat. Kom ihåg att inte ta onödiga risker när du reser under vintern. Var uppmärksam på väderprognoser och följ alla varningar och bulletiner som utfärdas. Saker du behöver
kartor och vägbeskrivningar
hållbar mat
Dricksvatten
Mobiltelefon
Mobiltelefon billaddare
varma filtar
Kuddar
Handskar
Hattar
Extra rockar
Varma kläder
Färgglada trasa
isskrapa och snöröjning borstar
Skyffel Ficklampor Köpa och extra batterier
batteridrivet ljus
Visa fler instruktioner
1

Förbered ditt fordon genom att se till att det finns minst en halv tank bensin och att dina däck är ordentligt pumpade. Om det behövs, har vinterdäck eller kedjor. Dessutom, se till att din bil är i optimalt skick och att nödvändigt underhåll har slutförts innan du lämnar hemmet. Kontrollera att vindrutetorkarna och alla av fordonets belysning fungerar. Om det behövs, byta ut knivarna vindrutan torkar. Se till att alla fordon vätskor är på rätt nivå.
2

Rensa allt is och snö från bilen innan du reser och under resor, vid behov. Håll isskrapa, snöröjning borstar och en spade i bilen.
3

Förbered dig genom att helt utvilad innan du reser, kommer vilket möjliggör bättre du vara helt alert och reagera på lämpligt sätt resevillkor. Innan du reser, hålla koll på väderprognoser för alla platser mellan ditt hem och din destination.
4

Alert minst en annan person som inte reser med dig av din rutt, målet och ungefärlig ankomsttid .
5

Kartlägg din resa innan du lämnar hemmet. Placera alla nödvändiga kartor och vägbeskrivningar i bilen.
6

Montera ett kit som innehåller nödvändiga sakerna för att hålla i din bil. Dessa inkluderar massor av dricksvatten och nonperishable, närande mat. Exempel inkluderar nötter, frukt och grönsaker. Det är bättre att ha tillräckligt med mat för minst en dag eller längre, i fall du blir strandsatta i en vinterstorm. Också sätta nog av dina receptbelagda mediciner och andra personliga förnödenheter vård i minst ett dygn.
7

Ta med en fulladdad mobiltelefon att använda i nödfall, tillsammans med sin bil laddare. Också få telefonnumret till din vägassistans företaget, tillsammans med eventuella nödvändiga andra akuta telefonnummer. Också få massor av varma filtar, varma kläder, extra kappor, hattar, handskar och kuddar att använda i fall du blir strandsatta.
8

Sätt ihop en akut första hjälpen kit som innehåller förnödenheter såsom bandage, antibiotika salva, gasväv och sax.
9

Bo helt alert under körning, och ägna extra uppmärksamhet åt vart du ska och vad andra förare gör. Dra över om du är trött. Använd inte farthållaren på en våt körning yta.
10

Kör långsammare än du skulle i bra väder. Tillåt dig själv extra tid att sakta ner, snabba upp och vända hörn. Tillåt minst dubbelt så vanliga mängden utrymme mellan dig och förare som är framför och bakom dig.
11

avta långsamt --- det tar längre tid att komma till ett stopp när vägarna är snöiga eller isiga . Bekanta dig med bromsarna du har och hur man använder dem i vinterväder. Öka hastigheten långsamt också. Gradvisa förändringar i hastighet är nödvändiga i vinterförhållanden.
12

signal att du behöver hjälp om du blir strandsatta. Gör det genom att sätta en trasa på toppen av en hoprullad fönster eller knyta den runt bilens antenn. Bo i din bil om du är strandsatta eller fastnat i snön eller isen. Du kan komma bort eller alltför trött eller kallt om du försöker att ge bort från ditt fordon. Ring din vägarna antal stöd telefonnummer för att få hjälp om du blir strandsatta. Också ringa några andra akuta kontakter som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146835.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.