Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vilka är farorna med att köra en överhettad bil?

Nästan alla fordon tillverkade dessa dagar kommer med förbränningsmotorer, som är ökända för att vara mycket ineffektivt, eftersom de producerar en stor mängd värme för att komma igång. Värmen produceras i motorn genom friktion och förbränning, och förbränningsmotorer kammare temperaturen kan nå så högt som 2.000 grader Fahrenheit. Utan en ordentlig kylsystem i dessa extrema förhållanden, uppstår överhettning och orsakar ett antal problem. Slangar Under Pressure
p Om du kör en bil som är överhettning men har fortfarande kylvätska, som i fallet med en trasig termostat, kan de höga temperaturer gör att frostskyddsvätska att koka, expandera och orsaka intensiva påtryckningar inom kylarslangar. Detta kan potentiellt leda till slangar plötsligt spricker eller sprutning het kylvätska från en svag eller trasig tätning.
Warped cylinderhuvuden

Många fordon är utrustade med aluminium topplock, och aluminium är inte ett material som tål en hel del värme utan att slå sig eller smältning. Om du låter din bil överhettas och kör, kommer topplocken börjar småningom böjs. När detta händer, kan det leda till en blåst topplockspackning, vilket skulle kräva en lång och dyr reparation. Den strider också med förbränningsprocessen eftersom cheferna inte utför så bra när de är skev. Tecknen på att ha skev topplock inkluderar minskad motoreffekt, misständning, oljeläckage eller överdriven oljeeldning.
Blåst topplockspackning

värsta scenariot när du kör din bil för länge när det är överhettning är en blåst topplockspackning, eftersom inte bara är det förödande för din bil, det är också en av de mest kostsamma reparationer du någonsin kommer att ha. När topplockspackningen blåser, gör det kylvätska läcka och blanda med motorolja. Onödigt att säga, är fordon som inte är utformade för att fungera korrekt med frostskydd i oljan. Symptomen på en blåst topplockspackning inkluderar mjölkaktig motorolja, tjock vit rök från avgasröret, och kraftigt minskad motorprestanda.
Smält Motorkomponenter

Många andra komponenter omger motorrummet som är föremål för skador från intensiv hetta. Svetsar, tätningar, sensorer, bälten, elektriska ledningar och delar som avgasgrenrör, rattstång och bränslepump är alla i riskzonen när du kör din bil när den är överhettad.
Skador på avgassystemet

Trots att bilen är överhettad, en riklig mängd heta gaser fortfarande reser och ut genom avgassystemet. Detta kan orsaka betydande skador på avgasgrenröret och katalysatorn om temperaturerna är höga nog för en lång tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146925.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.