Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Problem med Konvertibler

Konvertibeln har kommit och gått och kommit tillbaka igen i amerikansk biltillverkning. Genom hela historien om bilar med förmågan att dyka sina lock, har systemet fram både fördelar och nackdelar. Nyare konvertibler har många förbättringar som kan göra dem mindre benägna att bekymmer, samlare av klassiska bilar kommer att hitta fler problem än vad ägare av nyare modeller. Hursomhelst, kommer glädjen av top-down ridning med några olägenheter. Stabilitet

Enligt Tom och Ray Magliozzi av National Public Radios "Car Talk"-programmet, konvertibler är strukturellt svagare än bilar med fasta tak. I huvudsak hjälper taket hålla en kvadrat korgramen. Vid en krock kan en cabriolet vrida ur form lättare än kommer en sedanmodell.
Säkerhet

Konvertibler kan inte skydda passagerare eller förare från utstötning under krascher eller rollovers. De flesta nya konvertibler har dubbla främre krockkuddar, head-skydd sidoväskor vanligen distribuerar från taket, dock, vilket gör dem omöjliga på konvertibler. Några nyare modeller har huvud-skydd sidoväskor, dock, och vissa har pop-up störtbågar.
Läckor

Konvertibler och soliga dagar gjordes för varandra. Resten av tiden, då de toppar går upp, de kan bli problematiskt, suffletter kan läcka och släppa in kyla och buller. Som sådan, kan konvertibler gör inte det bästa valet för en året-runt bil. Nya modeller kan komma med en skiktad headliner att lägga isolering, dock. Konvertibler kan också skapa en säkerhetsrisk, eftersom den mjuka toppen ger alla som vill bryta sig in i din bil med en enkel tillgång pekar.
Obehag


med ovansidan upp , kan konvertibler bli trångt med inte mycket utrymme. Tvåsitsiga roadsters rida låg på marken, vilket gör det en stigning för att komma ut. Konvertibler har i allmänhet begränsat lastutrymme och tight baksätet.
Förvaring

Konvertibler kommer med toppar som dras in eller möjliggöra för fullständig borttagning. Den senare typen av toppen kan vara svårt att hantera och förvara. Du kan behöva mer än en person för att ta bort den övre ur bilen och flytta den till din lagringsutrymme. Dessutom kan en avtagbar topp som sitter i garaget hjälper inte om det börjar regna när du är ute och kör. Infällbara toppar lösa detta problem, men tar upp allt bagageutrymmet när indragen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146895.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.