Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man reparerar Air Brakes

När en 18-hjuling är dragande en tung land belastning kors på vintern, kan det ta allt av förarens skicklighet att få det där säkert. Luft bromsar som fungerar korrekt är avgörande för alla stora riggen förare. Att veta att när du trycker ned bromspedalen du har tillräckligt lufttryck för att säkert stoppa din tunga last i snön är avgörande. Genom att reparera dina egna luftbromsar, kan du undvika att din rigg i lastbilen butik eller behöva ringa en mobil mekaniker. Använd dessa steg för att lära sig att reparera luftbromsar när du har fastnat på vägen i vinterväder utan att behöva kalla på hjälp. Saker du behöver
traktor och släp
skiftnyckeln
Metylalkohol
Mallet (gummi, £ 5) katalog brytjärnet
Visa fler instruktioner

1

Inspektera systemets luftbroms innan du försöker reparera luftbromsar som inte fungerar korrekt. Med motorn igång, tryck på knappen parkeringsbromsen och låt luften kompressorn guvernören börjar höja lufttrycket i systemet. Lyssna för att fly luft. Också lyssna på kompressorn för problem som kan komma från en dålig kompressor. Låg RMP eller lufttryck som byggs upp men är fortfarande för låg för att aktivera luftbromsar måste fastställas på kompressorn. Nu lämna fordonet och visuellt inspektera systemet släpvagnsbromsning för läckor eller uppbyggnad av snöiga material, vilket orsakar läckage.
2

Spänn kompressor remmen om lös. Använd en skiftnyckel för att dra åt justeringen fästet för kompressorn att sträcka kompressorn bältet så att kompressorn kommer att generera ett högre lufttryck i luften bromsslangar. När kompressorn är för löst, kan kompressorn höja lufttrycket men inte tillräckligt hög för att aktivera bromsarna. Nu kan du se om den läggs lufttrycket är tillräckligt för att aktivera bromsarna ordentligt.
3

Bang tryckluftbromsens trummor med en gummiklubba. Under de hårda vintrarna i norra staterna, kan tryckluftsbromsar kontamineras med is och snö. Båda kan skapa luftläckage eller täppa en luftledning eller sylt en luftbroms trumma på grund av kylan. När du har drabbat gummihammare runt utsidan av varje trumma gå till luftledningarna som ansluter traktorn till släpet.
4

Rengör kontakterna på luftledningarna till släpet. Se till att de sitter ordentligt och fria från snö och is byggs upp. Om gummitätningar på antingen luftledning eller traktorns adaptern skadas, måste du göra det bästa tätningen möjligt att korrigera ett läckage som härrör från denna typ av skador på gummitätningar. Du kan använda ett smörjmedel för att hjälpa plats de två sälar, men när de är skadade, är det rekommenderat att en ny adapter sättas på luftledningen kommer från traktorn eller släpets luftledningen adapter. För is och snö och kalla förhållanden, måste du frigöra ledningarna från isen som har byggts upp inuti.
5

Häll lite metylalkohol i luften kompressor förångare för att hjälpa till att hålla luftledningar fria från is. Den rekommenderade behandlingen kommer att hålla linjerna isfria inifrån och ut. Om du har fastnat med isbildning innan du häller metylalkoholen i förångaren, så du kanske behöver för att hälla i de linjer där traktorns luftledningar och släpets luftledningen adapter möts. Metylalkoholen rensar raderna från is, och luft kommer att komma tillbaka till luften bromstrummor att aktivera bromsarna.
6

Testa systemet luftbroms igen efter de här stegen för hur man reparera luftbromsar. Den vintervädret bör inte vara ett problem längre när du är klar. Komma tillbaka in i traktorhytten och testa systemet med hjälp av bromsmanöverorganen inne i hytten. Testa parkeringsbromsen, testa kör bromsarna och se till att kompressorn fungerar tillräckligt bra för att producera lufttryck som behövs för att aktivera bromsarna igen. Minus den snö och is som kan bygga upp under vintern, en luft bromssystem som repareras på rätt sätt kommer att stoppa en tung belastning i alla väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146226.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.