Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhet Delar av en bil

Bil säkerhetsfunktioner ta ett framsätet när beslut fattas om en ny eller begagnad bil. De kan ge ett stort bidrag mot att minska skador för förare och passagerare i en olycka. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) uppmuntrar konsumenterna att ge högsta prioritet att få säkerhetsfunktioner som lane-departure warning, elektronisk stabilitetskontroll och kollision varning. Vissa funktioner, som t.ex. säkerhetsbälten, är obligatoriska nästan överallt. Bälte skydd kan kompletteras med nackstöd och krockkuddar. Nackskydd

Nackskydd är en funktion inbyggd i bilsäten att begränsa huvudrörelser under en bakre inverkan kraschar. Den är utformad för att förhindra whiplash och andra nackskador. Huvudstöd kan installeras på fram-och baksäte. Det finns minimikrav för storlek och styrka framsätet nackskydd. Två typer av nackskydd finns, manuell och dynamisk. Manuella nackskydd måste justeras för hand medan dynamiska nackstöden justeras automatiskt med positionen av kroppen. De dynamiska nackskydden ger bättre skydd än manuella nackskydd.
Krockkuddar

Krockkuddar är viktiga eftersom de mildra effekten av en påverkan på förare och passagerare genom att blåsa upp till förhindra skador från att smälla in i bilen av effekterna av en kollision. Att slå en vindruta, instrumentpanel, ratt eller sidodörr kan orsaka allvarliga skador.
Seat Belts
Säkerhetsbälten hålla förare och passagerare i sina säten i händelse av kollision.

Säkerhetsbälten hålla förare och passagerare i sina säten i händelse av kollision. Detta förhindrar passagerare från påverkan med bilens interiör eller kastas ur fordonet vid en olycka. Säkerhetsbälte designer presenterar justerbara övre banden för att rymma en passagerare storlek och bältessträckare som dras för att avlägsna överskott slack i händelse av kollision. De flesta bilar har ett varningssystem i form av lampor eller hörbara ljud för att påminna bilister att fästa sina säkerhetsbälten.
Head Injury Skydd

Skallskada skydd är en funktionen inbyggd i trim av ett fordons inre för att skydda förare och passagerare från skador till följd huvuden från att slå mot den övre insidan. Skum, en liknande material eller luft påsar används för att skydda passagerare från att träffa taket. Huvudairbag är konstruerade för utplacering i vissa förhållanden, till exempel i händelse av en bil välter. Andra kommer att använda under sidokollisioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146893.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.