Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur stor andel av den trafik information vi får som en förare är Visual?

Drivers förlita sig på en mängd olika ledtrådar för att framgångsrikt utföra normala körförhållanden uppgifter, inklusive upprätthållande position på vägen, navigation och undvika kollisioner. I hans 2003 artikel i "Dynamics fordonssystem," Charles Makadam, en forskare i Transportation Research Institute vid University of Michigan, dokument en studie han åtog av den relativa betydelsen av det visuella, kinestetiska, taktila och auditiva signaler som används av förare . Visual

Som väntat, användning av visuella referenser är det dominerande sättet för förarna att utföra uppgifter. I MacAdam s litteraturgenomgång, fann han att forskare uppskattar att upp till 90 procent av förarens uppgifter vinns genom visuella referenser. Denna starka beroendet av visuella referenser bidrar till att förklara kravet på adekvat syn på testning med körkort processer. Addera Kinestetisk

Kinestetisk och vestibulära signaler används av föraren för att upptäcka rörelse . Kinestetiska krafter kände av kroppen, medan vestibulära signaler är relaterade till innerörat. Under vissa förhållanden, till exempel körning i en stark sidvind, kinestetiska signaler ökar i betydelse.
Tactile

Taktila signaler erhålls genom kontakt med fordonet, såsom ratt eller broms-eller gaspedalen. Kinestetiska och taktila ledtrådar arbetar ofta tillsammans för att förse föraren med information om rörlighet och fordonets hastighet.
Auditiv

Auditiv ledtrådar typiskt komplettera visuella signaler och agera för att förstärka informationen fick visuellt. Hastighet och acceleration kan detekteras genom auditiva ledtrådar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146727.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.