Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur du justerar Automobile Speglar

Justera dina speglar ordentligt är oerhört viktigt för säker körning. Om dina speglar inte justeras ordentligt, riskerar du att inte se passerande bilar på motorvägen och på andra håll. Målet att justera dina speglar ordentligt är att minska din blinda fläck, området bakom dig eller till den sida som du inte kan se. Genom att göra så, du skyddar dig och din familj från farliga kollisioner och hålla medtrafikanter säkert också. Instruktioner
1

Parkera bilen i ett säkert område, till exempel en uppfart eller parkeringsplats. Hitta en plats där passerande bilar är inte troligt att träffa dig.
2

Gör det bekvämt för dig i förarsätet. Justera stolen så att du enkelt kan se vägen framför dig utan att anstränga.
3

Justera förarsidan spegel utåt tills du inte kan se den sidan av bilen i spegeln . Ett vanligt misstag folk gör är att justera denna spegel så de kan fortfarande se sin egen bil. Detta är felaktigt och kommer att lämna dig med en större blind fläck. Du bör bara knappt kunna urskilja sidan av bilen i spegeln om du luta huvudet åt vänster.
4

Upprepa samma process med din passagerarsidan spegel. Scoot över till passagerarsätet för att flytta spegeln men flytta tillbaka till förarsätet att kontrollera positioneringen av spegeln. Detta kan ta några försök men ha tålamod. Justera spegeln utåt tills du inte längre kan se sidan av bilen eller bara knappt se den om du luta huvudet.
5

Justera centrala backspegeln. Du bör kunna se direkt ut på baksidan vindrutan på din bil.
6

Kontrollera alla speglar att se till att du inte har duplicerat någon synfält. Var och en av dina tre speglarna ska visa en tydlig bild. Du bör sitta i förarsätet som om du kör på vägen när du gör detta. Be någon att gå runt på baksidan och sidorna av din bil
7

. Inte vid något tillfälle om du skulle tappa dem i dina speglar eller synfält. Justera dina speglar följaktligen om personen "försvinner" när som helst, vilket innebär att du förlorar honom i era speglar. Ögonen bör vara den enda delen av kroppen i rörelse. Om du måste flytta huvudet för att se personen, har du justerat dina speglar felaktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146426.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.