Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man använder en gaffeltruck säkert

använder någon typ av tunga maskiner är farligt, inte bara för användaren utan även för dem som är i närheten av utrustningen. Använda en gaffeltruck, eller truck, är inget undantag. Truckar används ofta runt byggarbetsplatser eller människor hyra dem för hem förbättring och projekt landskapsarkitektur. Att veta hur man på ett säkert sätt för att driva en gaffeltruck kommer att tillåta alla att arbeta bekvämt runt maskinen. Den Occupational Safety & Health Administration (OSHA) kräver certifiering innan man tillåter en förare att driva en gaffeltruck, och operatören måste förnya certifieringen vart tredje år. Saker du behöver
Certifiering
skyddsstövlar
handskar läderarbeten (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Bekanta dig med gaffeltrucken innan den. Vet lastgränsen och överstiger inte det. Belastningen gränsen postat nära hissen på lastbilen. De flesta laddar du lyfter kommer att ha vikten skrivit på förpackningen. Om en industriell skala är tillgänglig, väga objektet du lyfter. Om du har några tvivel om att ett paket överskrider viktgränsen, kolla med din handledare innan du lyfter den.
2

Bär bältet, om en sådan finns tillgänglig, på lastbilen. Håll ditt huvud, armar och andra kroppsdelar inuti trucken när den är i rörelse. Använd skyddsstövlar för fotled stöd när du klättrar in och ut ur lastbilen hissen.
3

Kontrollera att lasten har tillräckligt overhead clearance innan du lyfter den. Var medveten om blinda fläckar med en belastning och utan.
4

Kontrollera för fotgängare innan du lyfter en last. Sluta använda lyften när någon är i närheten. Sänk lasten till marken och vänta på dem att passera. Aldrig låta någon gå eller stå under gaffeltruck när det är förhöjt, oavsett om det har en last eller inte.
5

Var uppmärksam vid alla tidpunkter och förbereda för något oväntat, såsom lasten flyttas eller falla av gaffeltruck. Om lasten inte är balanserad eller centreras ordentligt, kan det välta och falla av hissen. För att undvika detta, använd inte gaffeltruck på en snabb hastighet medan du lastning och lossning objekt. Driva den på en låg till medelhög hastighet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146372.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.