Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Automotive litiumbatteri Säkerhet

Sedan början av 1990-talet, har litiumbatterier drivs bärbara datorer och mobiltelefoner. Under 2010 är behovet att minska auto utsläpp i kombination med behovet av billig förnybar energi har orsakat litiumbatterier som skall placeras i vissa bilar. Hittills den miljösäkerhet och överhettning problem med litiumbatterier som en gång drabbade bärbara datorer verkar ha dämpats. Överhettning

flesta av oro för säkerheten om litiumbatterier mitten på massan återkallande av bärbara batterier under 2006. Under det året, orsakade en överhettning problem vissa batterier bokstavligen att flamma upp. Den överhettning verkar ha orsakats av ett konstruktionsfel som tillät små metallfragment kvar från tillverkningsprocessen för att ansamlas i batteriernas elektrolyt.
Lösningar

2006, samma år som återkallelsen har flera konferenser bland batteritillverkare för att förbättra normer för utformning. År 2010, fann forskare vid Cambridge University metoder för att undersöka litiumbatterier i bruk närmare hjälp av kärnmagnetisk resonans (NMR) spektroskopi. Detta närmare uppfattning bör möjliggöra ytterligare förbättringar i funktion och säkerhet litiumbatterier.
Hälsa och miljö

frätande och brandfarliga karaktären av litium väcker vissa oro. Litium själv är ett farligt ämne om dumpas i vatten, och direkt kontakt med oskyddad litium bör undvikas. Detsamma kan dock sägas av ämnena i de flesta batterier, inklusive de som för närvarande används i bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147344.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.