Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Obligatoriska Säkerhetsbälte Lagar

Sedan 1968 har USA: s regering krävs bilar att innehålla säkerhetsbälten i ett försök att minska trafikskador och dödsfall. Dock är lagar om obligatorisk användning av säkerhetsbälten antogs av varje enskild stat. Dagens obligatoriska säkerhetsbälte lagar skiljer sig i fråga om vem de gäller och hur de tillämpas. Stater med lagar

närvarande alla stater, tillsammans med District of Colombia, har någon form av obligatorisk bilbälte lag med enda undantaget av New Hampshire. New York var den första staten att kräva säkerhetsbälten för vuxna passagerare i en 1984 lagstiftning och andra stater följde snart. Maine var den aktuella situationen för att lägga till en tvingande lag bilbälte, 1995. De flesta stater har också en unik lag som behandlar barnstolar, bestämmer vid vilken ålder eller storlek ett barn kan betraktas som en vuxen passagerare med avseende på säkerhetsbälten lagar.
Användning krav

Obligatoriska säkerhetsbälte lagar tar i allmänhet två saker i beaktande: en ålder av passagerare och placeringen av sätet i fordonet. Staterna skiljer sig i om de kräver säkerhetsbälten som skall användas i alla säten, eller bara i framsätena. Likaså vissa stater, såsom Kansas, New Jersey, och Texas, kräver tonåringar i en viss åldersgrupp att använda bilbälte i alla säten, medan äldre passagerare är endast skyldiga att använda dem i framsätet.

primär och sekundär Offenses

Varje stat har också sin egen bestämning av huruvida en kränkning av ett obligatoriskt bilbälte lag är en primär eller sekundär brott. I 30 stater är underlåtenhet att använda bilbälte en primär brott och föraren eller en vuxen passagerare kan biljett även om inga andra brott uppstår. De återstående 19 stater anser säkerhetsbälten kränkningar en sekundär brott, vilket innebär att en polis inte kan skriva en biljett bilbälte om det inte är i tillägg till en mer seriös trafik citatet.
Fines

Alla stater med tvingande lagar säkerhetsbälten bedömer böter som ett sätt att motivera förare och passagerare att följa. Washington state har den högsta initiala bötesbeloppet, med $ 124. Andra stater, såsom Wisconsin, Pennsylvania och Idaho laddning så lite som $ 10 för samma brott. Vissa stater har också bestämmelser för ett ökat straff för en andra eller tredje brott, såsom Maine där en tredje bilbälte citat bär en $ 310 böter. Ytterligare avgifter och tilläggsavgifter gör säkerhetsbälten biljetter i vissa stater med blygsamma avgifter mycket högre.
Skolbussar

I de flesta stater, olika lagar gäller för obligatorisk användning av säte bälten på skolbussar. Medan enskilda skoldistrikt kan ställa sin egen skola men bilbälte politik, det var ett intensivt tryck mot ökad bältesanvändning på skolbussar på 1990-talet. Som med obligatoriska säkerhetsbälten lagar för bilar, har första steget varit att kravet på säkerhetsbälten som ska installeras på alla nya fordon, med lagar som reglerar deras användning endast effektivt när banden själva är tillgängliga för alla studerande passagerare.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146270.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.