Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Främsta orsakerna till motorcykelolyckor

Motorcyklar kolliderar med ett annat fordon står för hälften av motorcykeln accidents.Alcohol också spelat en viktig roll i orsaken till olyckor, enligt National Highway Safety Transportation Administration. Det fanns 103.000 motorcyklister skadades under 2007 och ytterligare 5.154 dödade. "Per fordon mil rest, motorcyklister är ungefär 35 gånger större risk än passagerare personbilar att dö i en trafik olycka," sade byrån i sin Traffic Safety Report för 2007. Motorcyclist Dödsfall

Den federala byrån säger 50 procent av de motorcyklister omkomna under 2007 var ett annat fordon. Myndigheten konstaterade att mer än tre fjärdedelar av dessa olyckor involverade motorcyklar som drabbats i fronten av ett annat fordon. Myndigheten sade vidare att 40 procent av dödsfallen inträffade när den andra bilen svängde vänster och motorcyklisten var rakt, passerar eller omkörningar fordonet. Addera Hunt Rapport

En annan studie, gjort för University of Southern California av forskaren Harry Hunt, fann att "misslyckande bilister att upptäcka och erkänna" motorcyklar var en viktig orsak till olyckor. "Föraren av det andra fordonet inblandade i en kollision med motorcykeln inte såg motorcykeln innan kollisionen, eller såg inte motorcykeln förrän alltför sent för att undvika kollisionen," rapporten anges. I rapporten konstateras också att ouppmärksamhet till körning av motorcyklister också var en faktor vid olyckor.
Alkohol Nedskrivningar

Motorcyklister som dricker alkohol och sedan köra är mer benägna att vara inblandade i dödsolyckor än bil förare, sade National Highway Safety Transportation Administration. År 2007 hade 28 procent av motorcyklister som dog blodalkoholnivåer av 0,08 g /dl eller högre, sa det. The Hunt rapporten, som studerat olyckor i Los Angeles-området, fann att alkohol var en faktor i nästan hälften av olyckorna.
Single motorcykelolyckor

De enda motorcykel olyckor involverade slå ett fast föremål eller fortkörning när väglaget är dåligt, sade båda studierna. Många stater inlägget varningsskyltar på vägprojekt berättar motorcyklister att gå vidare med försiktighet.
Undvika olyckor

Baserat på resultaten från dessa två studier, motorcyklister måste vara uppmärksamma när de rider. De ytterligare bör undvika att använda alkohol innan klättring på sin cykel. Motorcyklister bör vara väl förtrogen med sin cykel, som Hunt rapporten fann en hög frekvens av olyckor bland cyklister som hade använt en cykel mindre än fem månader. Den Transportation Safety Board föreslår ryttare tar en utbildning kurs för att bekanta sig med motorcykel regler och förordningar. Även om många stater inte kräver hjälmar, sade båda studierna hjälm minskar svårighetsgraden av skallskador, och kan även spara en ryttare liv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146232.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.