Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Nackdelar av mobiltelefoner under körning

När människor blir mer beroende av mobiltelefoner, många använder dem under körning. Prata eller textmeddelanden på en mobiltelefon under körning är en allvarlig distraktion, och statistiken visar konsekvenserna av att göra något under körning kan vara dödligt. Många stater kämpar för att passera lagstiftning som förbjuder pratar och textmeddelanden på mobiltelefoner under körning. New York var den första staten att passera en sådan lag under 2001. Prata och köra
p Det finns många faror med att använda en mobiltelefon under körning. För att ringa ett samtal, skall föraren ta ögonen från vägen för att slå numret. Att ta blicken från vägen när du kör bil är en av de första sakerna förare varnas i förarens utbildning, och av goda skäl. Förare som pratar samtidigt på sina mobiltelefoner riskerar också att bli så engagerade i deras samtal att de inte koncentrera sig på körningen. Detta kan få katastrofala resultat för sig själva, andra förare och fotgängare. I januari 2010 släppte National Safety Council en studie som hävdade att 28 procent av alla trafikolyckor involverar en förare talar i en mobiltelefon.
Text Messaging

Textmeddelanden under körning har visat sig vara en större fara än pratar i en mobiltelefon när du kör. Textmeddelanden kräver förarna att hålla ögonen från vägen för lång tid. Teen förare tycks vara den största boven i dramat av textmeddelanden under körning. Detta är särskilt farligt, eftersom tonåringar har minsta erfarenhet på vägen och kan inte råd med någon typ av distraktion.

En undersökning utförd av Pew Internet & American Life Project fann att nästan 43 procent av alla tonåringar körning ålder medger att köra och textning. Många lagstiftare har drivit på för lagar som förbud textmeddelanden under körning, och dessa lagar kommer att överväga en krasch orsakad av en textning föraren inte som en olycka, men som en vårdslös handling, ungefär som rattfylleri.

handsfree-enheter

Några föreslår hands-free enheter som tillåter föraren att ringa och ta emot telefonsamtal utan att ta sina ögon eller tänka på den vägen är svaret på problemet. Anhängare hävdar att medan det är utan tvekan farligt att använda en mobiltelefon utan handsfree-enhet, har mobiltelefoner blivit en integrerad del av livet, och näringslivet och andra viktiga telefonsamtal kan inte vänta. Därför har vissa stater stiftat lagar som gör att prata i mobiltelefon när du kör så länge som en handsfree-enhet används. Motståndarna anser att handsfree-enheter inte lösa problemet eftersom det är handlingen att tala och bli involverad i samtalet som är distraktion. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146428.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.