Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetstips för körning i snö

Även om det är klokast att undvika att köra i snön, ibland är det oundvikligt. Det finns inget substitut för att få praktisk vintern körlektioner på en närliggande körskola, men här är några grundläggande sätt att se till att både du och din bil är beredda att hantera problem som uppstår när vädret är snöigt. Använd Vinterdäck

Få däck som är tänkta att utföra i snöiga väder. Se till att du köper däck som kallas "vinterdäck" eller "vinterdäck." Dessa däck är mjukare och har ett däckmönster som ger bättre dragkraft och väg-grepp förmågor för din bil. De däck som uppfyller däcket-branschen dragkraft standard har en "snöflinga på berget" symbolen på däcksidan.
Kontrollera och använda dina tänder


Innan du kör , se till att lamporna i fronten och svans av din bil är inte bruten, smutsig eller täckt av snö. Medan du är på väg, slå på belysningen för att göra dig synlig för andra förare.
Förbättra sikten

Se till att dina fönster är rena inuti och ut. Byt dina knivar Vindrutetorkare om de inte är i toppklass skick. Om du bor i ett särskilt snöig område, kan snöblad vara en god investering. Applicera en vatten-utgjutelse material på utsidan av bilens fönster och dess speglar. Också ha en mekaniker testa bilens anti-freeze/coolant att säkerställa att detta krav kommer att skydda din bil. Att avsevärt förbättra körning synlighet, försök att köra bara när det är ljust ute.
Undvik Inside Kondens

Innan du får i din bil, kontrollera dina skor för att se de inte är för isiga. Om de är täckta av snö, ta bort så mycket du kan så att du får i bilen. Den fukt som kommer från skon isen smälter kan orsaka fönster för att bli dimmigt på insidan. Om kondens börjar imma igen på insidan av dina fönster, kör din luftkonditionering i några minuter och stäng av alternativet luftcirkulation. Luftkonditioneringsapparater, om du har det inställt på kallt eller varmt, hjälper torr ut insidan av bilen.
Lär dig att utnyttja bromsarna

Beroende på typ av bromsar bilen har (med ett låsningsfritt bromssystem eller ej) kan du behöva använda olika taktiker. Om du inte har ABS, pumpa bromsarna försiktigt - inte knivhugger bromsarna. Om du inte har ABS, tryck ordentligt på pedalen för att koppla in systemet, som sedan kommer att pumpa bromsarna för dig.
Undvik Black Ice Slip

"Black is "eller" bländning is "är is som finns kvar på vägar som inte får direkt solljus. Det går ofta obemärkt eller ser ut som en liten pöl på vägen. Var medveten om att du kan köra över halka på vägar som slingrar sig runt sjöar och vattendrag, på vägbroar, i skuggiga områden eller i tunnlar. För att undvika svart is nödsituationer, sakta ner när det snöar eller när det har snöat. Även om detta gäller särskilt om du är i ett område som inte får se mycket solljus, saktar bilen kan också hjälpa dig att undvika en mängd olika nödsituationer som de som involverar andra fordon.
Packa en Emergency Kit

Vid en olycka eller annan nödsituation inträffar, är det klokt att investera i en uppsättning av förnödenheter. Listan på leveranser att ha i bilen kan inkludera:-matcher och candle-Snacks-Blankets/extra kläder-Vatten-CB radio eller mobiltelefon-Skyffel-Ficklampa-Vindruta skrapa-Flares-draganordning-Startkablar-Bogserlina Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146182.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.