Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är ett backspegeln?

Alla som har sett en modern bil eller annat fordon har troligen sett en backspegel. Ytterbackspeglar är speglarna som sticker ut från sidorna av bilen, inte olikt en uppsättning vingar, som hjälper föraren att få en bättre bild av vägen. Vissa wing speglar kan sammansmält på sidorna av fordonet, medan andra är fästa separat. Oavsett hur de är anslutna till ett fordon, alla ytterbackspeglar delar vissa egenskaper, överväganden och risker. Funktion

Wing speglar är placerade i en vinkel för att ge en vy av föremål bakom dem. De är vanligast på bilar och andra fordon för förarens bekvämlighet och säkerhet. De är nästan alltid ett måste utanför förarsidan, och ofta finns utanför passagerarutrymmet fönstret också.
Funktioner

sidospeglar oftast har en stabil bas i vilket spegel är inbäddad, och ett stag av något slag som fäster spegeln och bas till fordonet. Basen och stag kan vara gjorda av samma material som fordonet - ofta glasfiber - eller tillverkade av metall, som de hittade på sidorna av lastbilar och bussar. Ytterbackspeglar är justerbara för att ge bästa betraktningsvinkel för förarens längd eller position. Vissa har kontroller inuti fordonet som kan justera spegeln delen uppåt, nedåt och i en mängd olika vinklar. Andra kommer att behöva justeras manuellt på sin ram.
Överväganden
p Om glaset eller annan del av backspegeln raster, fordonsägaren spelar " t har alltid springa ut och köpa en helt ny enhet. Delar för sidospeglar finns på auto-delar leverans butiker eller online (se Resurser). Om bara de spegeldel raster men ramen och stag är fortfarande intakt, kan du köpa stick-on speglar som passar rätt över den spruckna glaset. Muttrar, bultar, nya hängslen metall och ramar är också tillgängliga för ytterbackspeglar som används på sidan av bussar eller lastbilar. Bilägare som behöver ersätta en hel flygel spegel på ett visst märke och modell kommer vanligtvis hamna gör ett dyrt inköp från en återförsäljare.
Missuppfattningar

Även ytterbackspeglar erbjuda en ganska bred bild av sidan och en del av den bakre delen av ett fordon, de är inte den enda nyckeln till full synlighet. En backspegel, monterad i den i mitten av fordonet, är också ett måste. Wing speglar kommer också att lämna döda vinkeln på vardera sidan av fordonet, vanligen nära de bakre hjulen. Bilister bör alltid vända huvudet fullt för att kontrollera om andra fordon innan du byter körfält eller sammanslagning, för att säkerställa att de inte krascha in i ett fordon eller annat föremål som inte dyker upp i backspegeln.

Varning

Eftersom sidospeglar utskjuter från sidan av ett fordon, är de ofta drabbas av andra fordon. De är också benägna att bli krossade i träd, hinder runt trånga parkeringsplatser och på sidorna av garage eller staket. Cyklister, också, har varit kända för att köra in eller bli påkörd av ytterbackspeglar.

Ytterbackspeglar också kan snedvrida avstånd, vilket är varför vissa sport frasen "Objekt i spegeln är närmare än de verkar." Detta är ofta stämplas på botten av backspeglarna finns på passagerarsidan av fordonet, vilket har en spegel som är konvex. Den konvexa spegeln ger föraren en bredare bild av vägbanan, men också ser föremålen längre bort än vad de egentligen är.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146089.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.