Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Om imfri Spray

Foggy fönster är en stor distraktion för förare, och utgör en säkerhetsrisk samt. Orsakas av kalla fönster som kommer i kontakt med varmare luft, kan dimma bildas på en vindruta och hålla förare från säkert driva sina fordon. Lyckligtvis många bil återförsäljare bär en rad av imfri sprayer som kan appliceras på fönstren för att förhindra dimma bildas. Dessa antidim-medel är även användbara för många andra glas och ytor av plast, däribland glasögon, tittare kamera, och fönster i hemmet. Historia

Under 1950-talet och 1960-talet, var USA arbetar febrilt för att landa en människa på månen. Som rymdresor blev en stor industri, arbetade NASA till perfekt allt från rymdskepp till astronaut uniformer. Från tidig rymduppdrag, visste NASA-forskare som en viktig faktor som begränsar astronaut arbetsförmågan var det faktum att deras hjälm visir kontinuerligt skulle imma igen. För att förhindra detta, utvecklade NASA forskare dimma fria sprejer för användning på visir, och denna teknik snabbt funnit sin väg till den offentliga marknaden. Idag är dessa sprayer säljs av många olika tillverkare och även blandas med plast och glas under tillverkning så att materialen är förbehandlade, hålla dem från imma under användning.
Funktion

Fog-fria sprayer kan fungera i ett av tre sätt. Först kan de utföra en process som kallas "vätning." Under denna process tillhandahålls sprayen en film mellan glaset och vattnet eller dimma. Istället för vatten bygger upp i dimman, är det spridda till enstaka droppar, och kommer att rulla iväg. Ett annat sätt dessa sprayer kan fungera är genom hydrophilation. Här, kemikalier i sprayen obligation med väte partiklar i vattnet, att hålla den från att bilda dimma eller kondens. Slutligen, kan plast och glas kan tillverkas med anti-fog produkter redan byggt i. Med denna typ av applikation, kommer anit-fog produkter drar fukt utanför, genom materialet, så att det inte bildas som imma på insidan av fönster.
Typer
p Det finns många olika typer av imfri sprayer och produkter. Den första är de som används i de flesta kommersiella anit-fog lösningar och inkluderar både hydrofila och vätning föreningar. Båda dessa är vanligt förekommande i butiker biltillförsel och industriell tillämpning. Den andra viktig typ av förening är sådana som är gjorda av vanliga hushållsprodukter, som inkluderar rakkräm, diskmedel, schampo, ammoniak, och vinäger. Alla dessa produkter innehåller anti-fog egenskaper på grund av hur de interagerar med vatten på molekylär nivå.
Fördelar

Många människor som inte har ett anti -imma spruta tillgängliga kommer att försöka torka dimma undan med sina händer. Inte bara är detta ineffektivt, kan det faktiskt vara farligt. Först finns det en risk i samband med rengöring av dimma från ditt fönster när du kör. Andra kommer fett från din hud lämna ränder på glaset som dramatiskt kan försämra mörkerseendet. Tillämpa en imfri spray för att dina fönster med några veckors mellanrum kan förhindra dimma bildas, vilket hjälper dig att få en säkrare körupplevelse.
Överväganden
p Om du don ' t vill investera i en butik köpte anti-imma spray, prova att göra din egen hemma. Det enklaste sättet att hålla dina fönster från imma är att lägga några droppar diskmedel i en våt trasa och använda den för att rengöra dina fönster från insidan. Återstoden från tvättmedel hjälper till att förhindra imma. Ett annat alternativ är att lägga till 1/4 kopp ammoniak och 1/4 kopp gnugga alkohol till en liter vatten. Blanda väl, tillsätt sedan blandningen till en sprayflaska och använda den för att rengöra dina fönster. Den ammoniak och alkohol ger en skyddande film som kommer att hålla dimma från att blockera vyn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146082.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.