Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man delar vägen med cyklister och löpare

Vägen är inte bara för bilar och förare - cyklister, vandrare och löpare gör all användning av samma utrymme. Frasen "Dela vägen" kräver alla dessa människor att hålla utkik efter varandra och följer de regler som respektive för deras roll att vara säker. Förare kan ha den största bördan eftersom bilarna flyttar snabbast och kunde göra mest skada i en olycka. Att vara uppmärksam förare innebär att följa vissa strategier för att förebygga olyckor med fotgängare eller cyklister. Instruktioner
1

Se upp för cyklister eller löpare bär hörlurar. Det finns inget sätt att veta hur högt deras musik spelas, så det kan vara möjligt att de inte kan höra bilar runt dem. Musik verkar ta oss ur vår omgivning också, så löpare och cyklister kanske inte ens är medvetna eller uppmärksamma miljön omkring dem.
2

veta riktningen cyklar och cyklister bör färdas och vara försiktig med dem som inte följer reglerna. En cykel betraktas som ett fordon och ska färdas i samma riktning som reguljär trafik. Löpare bör färdas i motsatt riktning av fordon
3

Titta noga innan du gör en högersväng -. Cyklister och löpare kan korsa gatan. För dem, skär sin raka väg med den plats där svängen ska göras. Den löpare eller cyklist får eller inte får stanna, beroende på deras medvetenhet eller om de ser en bil i deras perifera seendet väntar på att göra en högersväng. Håll utkik på passagerar-och baksätet fönster att se till att ingen kommer upp bakifrån för att korsa vrida banan.
4

inte bli distraherad. Det är lätt att titta bort för ett ögonblick att byta radiokanal, besvarar ett telefonsamtal eller titta på en annan person i bilen. Även om det är en liten stund, kan en löpare eller cyklist bli längs vägen eller i ett område där de är benägna att drabbas. De kan lyssna på musik, engagerade i sin egen träning eller koncentrera sig på sin egen riktning och inte kunna reagera snabbt på en distraherad förare misstag.
5

Håll dig borta från cykelvägen om en stat lagen tillåter tillfällig körning i det av vissa skäl. Även då, titta noga innan du går in på cykelvägen, titta för cyklister och vara redo att komma tillbaka ut snabbt om det behövs. En bil rör sig snabbare än en cykel, så någon cykla kan komma mycket snabbt.
6

Pass löpare och cyklister med försiktighet när de joggar bredvid vägen. Sakta ner avsevärt innan närma sig dem, speciellt på smala vägar där det finns liten eller ingen ansats. Veer bilen lite åt vänster för att hålla i minst 4 meter avstånd ifrån dem samtidigt som passerar, och vara noga med att kontrollera för mötande bilar. Se till att cyklister och löpare helt kan ses i backspegeln innan han flyttade tillbaka till höger och påskynda.
7

Watch för barn ridning sina cyklar, går eller springer. De kan vara tuffare att se på grund av sin höjd, men kan synas lika plötsligt som vuxna. Barns beteende kan vara mer oförutsägbar, så vara redo för allt. Förvänta dig inte barnen att känna trafikreglerna eller följa de regler som rekommenderas för fotgängare och cyklister. Innan du öppnar bildörren
8

Kontrollera för cyklister och löpare. På vägar med gatuparkering, cyklister synnerhet får oväntat och snabbt åka förbi bildörren, orsaka en olycka om det öppnas. Ser fram emot och förbi den bakre delen av bilen innan du hämtar ut. Uppmana andra passagerare, särskilt barn, att göra detsamma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147660.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.