Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Toyota FJ Snö Driving Tips

Toyota FJ Cruiser är en mångsidig, go-någonstans SUV perfekt för on-eller off-road äventyr. Den kommer från fabriken med antispinn, stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar och finns i antingen två-eller fyrhjulsdrift. Med några få ändringar i fordonet och föraren, är det FJ Cruiser ett utmärkt val för när snön börjar falla. Vinterdäck

Först, få en uppsättning av dedikerade vinterdäck. Detta är den enskilt största förbättringen du kan göra för din FJ för vinterkörning, eftersom dagens vinterdäck använder högteknologiska föreningar, datorstödd design slitbanan och material som gör det möjligt för maximal dragkraft i låga temperaturer. Dedikerade vinterdäck för FJ finns tillgängliga från en mängd olika tillverkare, däribland Bridgestone, Continental, Firestone och General Tire. Dedikerade vinterdäck kommer att ha en dramatisk effekt på FJ: s förmåga att gå, stanna och vända i snön, och bör också bidra med en förarens förtroende när förhållandena blir dåligt.
Hantering

Kom ihåg, det FJ handtagen annorlunda än en bil. Den FJ Cruiser har en bred hållning, vilket möjliggör överlägsen hantering jämfört med de flesta stadsjeepar. Den har också en hög tyngdpunkt, vilket gör det mer sannolikt att rulla över om du skulle tappa kontrollen på halt väglag. När temperaturen är under 40 grader Fahrenheit, ge dig själv mer efter avstånd till bilen framför dig. Vid stopp, broms snabbare och mer gradvis än du skulle på torr, varm trottoar. Vid svarvning i ett hörn, sakta ner och vara försiktig med gaspedalen. I halt väglag, undvika plötsliga åtgärder eller vassa korrigeringar till ratten.
Ökad Traction Om du fastnar
p Om du hittar dig själv fastnat i djup snö, luft ner dina däck till 20 psi för bättre grepp. Minska däcktrycket ändrar däckets fotavtryck, gör det möjligt att bättre flyta på snön istället för att sjunka in i den. Detta bör göras endast för att få dig loss, och däcken skall pumpas till det normala trycket 32 ​​psi så snart du är ute ur djup pudersnö. Under inga omständigheter bör du försöka att köra på motorvägen hastigheter med för lågt lufttryck. Addera Förbättra Driver

Lita inte på antispinn och låsningsfria bromsar . Dessa funktioner gör säkerheten ökar fordon, men att de inte kringgår fysikens lagar. Låsningsfria bromsar gör att du kan vända vid inbromsning, men de behöver inte nödvändigtvis förkorta bromssträckan, särskilt på snö och is. Antispinn och girkontroll kan hjälpa dig att undvika en dragning, men de kan inte skapa dragkraft mellan däcket och vägen. Alltid öva i låga hastigheter i en tom parkeringsplats för att se vad din bil kommer att göra i dåliga förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146298.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.