Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Om Dashboard Lights

En bils instrumentbräda är station på din bil. Det berättar allt du behöver veta från hur snabbt du ska hur lite du är på gas. Bilens instrumentbräda lampor är systemet med olika varningssignaler som lyser upp när något är fel i din bil. Från mindre problem till stora varningsskyltar, dessa lampor är en stor hjälp i vår dag till dag liv när det gäller säkerhet och underhålla våra bilar. Funktion

olika lampor på instrumentbrädan visar dig de olika funktionerna i din bil. De är tänkta att låta dig veta när något är fel i din bil så att du kan åtgärda problemet innan det blir värre. Särskilda lampor berätta vilken del av din bil behöver service. Vissa är enkla och tänkt att vara påminnelser, såsom bältet ljus som låter dig veta när någon är spände. Andra är där för att ge varningar när en del av din bil kan riva upp, såsom motor. Dessa är tänkta att hålla dig säker.

Grundläggande påminnelse lampor består av en airbag ljus, ett säkerhetsbälte ljus och en dörr på glänt varning
typer. Som namnen antyder, de informera dig om din dörr är öppen, är bältet spände, eller bara låta dig veta att krockkudden är påslagen. Parkeringsbromsen ljus är en påminnelse samt att du vet din parkeringsbromsen fortfarande är engagerad. Dessa lampor behöver inte något arbete att göra för att din bil. De viktigaste lamporna är de som rör motorn. Varje bil är olika, men det är typiskt en ljus för varje del av bilen. Motorn, bromsarna och växellådan har alla lampor för att varna dig när det kan bli ett stort problem med din bil, så du får den på service innan något går sönder Addera ditt. Betydelse

Dashboard lampor är där för att hålla dig säker och ger dig feedback på ditt fordon. Utan dem många av oss inte skulle veta när något var fel. Ofta ett problem inte kan upptäckas förrän det är för sent och vi sitter strandsatta på sidan av vägen. Inte nog med att de håller oss säkra, men de gör oss lyda lagarna. Irriterande dinging ljud och blinkande lampor som inte släcks berätta när en dörr står på glänt eller vår bilbälte är spände.
Fördelar

Dashboard ljus hjälper oss att hantera med ny teknik. När bilarna blir mer komplicerad och svårare att fixa, blir det svårare att tala om var problemet är. Eftersom vi inte kan alltid övervaka allt på våra bilar, övervakar själva bilen. Många bilar har även lampor för att informera dig om dina däck börjar ta slut innan du ens komma nära att ha en plan. Som instrumentbrädan tänds utöka och förbättra, kommer de att börja utvecklas förrän varje bit av bilen är täckt och allt vi behöver göra är att läsa den blinkande ljus för att se vad som är fel.
Varning

Trots instrumentpanelen lampor är en stor hjälp för oss alla och spara mycket tid och besvär, bör föraren ha i åtanke att det är alltid en bra idé att förstå grunderna i hur din bil fungerar. Inte bara ta varningsskylten ord för det. Om du förstår mer om din bil, kan du kanske att upptäcka ett problem innan din bil känner det. Inte alla lampor är misslyckas bevis. Ibland kommer de att gå ut när det finns verkligen inga problem alls. Detta är också en bra tid att förstå din bil så att du vet när du ska helt enkelt ignorera lamporna på instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146080.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.