Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Vespas >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en Vespa

Bromsarna på din Vespa är en av de viktigaste säkerhetskomponenter på din scooter. Du måste hålla dem i perfekt skick, hela tiden, om du tänker använda din Vespa scooter på vägen. Bakre bromsar är ofta mer känsliga för skador eller korrosion, som en följd av närheten till avgasröret och oljeavtappningsskruven. Endast utföra den här uppgiften om du har en fungerande andningsskydd som är klassad för asbest. Fabriksinstallerad bromsar på Vespa skotrar innehåller asbest, som är giftig när andades. Saker du behöver
Respirator
Jack
New bromsback
Bromsbackar klämmorna
22-mm Socket
Ratchet Set
Momentnyckel
Mallet
Två skruvmejslar med platt blad
nåltång
Split pin, som mäter 1/8 tum med 2 inches
Handskar
Brake Cleaner Review Rags
plastpåse
Show Fler Instruktioner
1

Lyft upp Vespa från marken, med domkraft och sänka din centerstand, att stödja skotern.
2

Bänd navet dammskydd off, med hjälp av tång. Leta kronmuttern, finns under locket. Muttern är räfflad, och det håller stiftet split sprinten. Dra ut sprinten ur muttern, med tång.
3

Ta kronmuttern från axeln, med en spärr och 22 mm driver. Om du stöter på några svårigheter, slog i slutet av spärren med en hammare, för att ge den mer kraft.
4

Skjut brickan och låsmuttern ur navet, och ställ dem åt sidan.
5

Skjut navet och hjulet rakt mot dig, för att ta bort dem. Undvik att spilla olja, eftersom det kommer att skada bromsarna.
6

Bänd de två klämmorna av bromsen svänger, och tryck ner den bakre bromspedalen att svänga bromsmanöverdonet. Sätt en platt skruvmejsel, mellan skon och kammen, på den markerade pivot punkten. Skjut skon uppåt från kammen, och infoga en andra platt skruvmejsel, mellan skon och sprinten på pivot punkten. Tryck på båda sidorna, jämnt, tills skon kommer gratis.
7

Dra gamla bromsen ut, och ta på dig handskarna. Blötlägg trasor i bromsen renare, leta efter eventuella spår av bromsdamm, och torka av den med trasor. Släng de trasor i en sopsäck. Förslut påsen till det bästa av din förmåga.
8

Placera fjädern i den nya bromsen skon. Fäst den nya bromsen skon och bromskammen, och tryck på skon och cam tillbaka på broms svänger, att vika skon och kammen för att koppla in dem i det andra klippet.
9

tillbaka locket längs med brickan och låsmuttern till sina ursprungliga lägen på axeln. Skruva kronmuttern tillbaka på med momentnyckel, dra åt muttern till mellan 54,3 och 65,1 ft-lbs.
10

Sätt i sprinten i kronmuttern, och vik den över muttern.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/vespas/144758.html

Previous:
Next:

Vespas

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.