Vad är en 1998 Dodge Ram 1500 4X4 Sport Plus paket?

Den 1998 Dodge Ram 1500 fyrhjulsdrift pickup kom med en valfri Sport Plus paketet när köparna beställde lyx Laramie SLT trim modell. Senare Dodge Rams presenterade mellanregistret SLT och SLT Plus som matchades med extra idrott alternativet. Sport Alternativet innehöll en rejäl 5,9-liters eller 360-kubik-tums, V-8 motor. Den 1998 Dodge pickup var den första generationen av den omgjorda Rams som härmade utseendet på traktor-trailer stora riggar med upphöjda huva och maskulin hårkors galler. Bakgrund

Dodge Ram 1500 var en halv-tons pickup som kom i två-och fyrhjuliga modeller. De 1994 och senare modeller var ett radikalt avsteg från den bilfria stil föregående generationen av mickar som presenteras nu en kraftigare look. Dessa nya versioner var bra kandidater för sport-stil alternativ för off-road bruk eller helt enkelt för att ge intryck av en sportig bil. Den Sportpaket gav Ram 1500 en större motor än standard V-6 eller 5,2-liters eller 318-kubik-tums, V-8 som genererade 230 hästkrafter och 300 foot-pounds av vridmoment. Den Sportpaket kom med 5,9-liters V-8 för att öka produktionen till 240 hästkrafter och 335 foot-pounds av vridmoment. En valfri V-10 fanns inte tillgänglig på SLT Sport modellen.
Sportpaket

Förutom den stora V-8, presenterade SLT Sport Plus uppgradera en elektrobeläggning ram lack, fjärr keyless inresa, dimljus, träådringseffekter-accent interiör, uppgraderad bas ljudsystem och läder säten som var standard utrustning på SLT. Den Sportpaket läggs också en uppgraderad och styva fjädring, inklusive en krängningshämmare och extra fjäder i kombination med ett förbättrat ramsystem, avgaser sport-och 17-tums fem ekrar sport-stil hjul med premium däck. Det presenterade också med SLT trimpaket mugghållare, kombinerad CD och kassettspelare, bakre skjutbara fönster och valfria färger för interiör och exteriör inte finns på standard Dodge Ram 1500-talet.
Cabs

Dodge Ram 1500 kom i regelbundna, utökad och Quad cab konfigurationer med antingen en 6,3-eller 8-fots lastlåda. I 1998 var den första årsmodellen med Quad fyrdörrars med reverse-gångjärn bakdörrar. I 1998 års modell markerade också den första gången säkerhetsbälten var integrerade i framstolarna för att minska krånglet för klättring för banden att komma in på baksidan av hytten. Dodge omgjorda interiören och gav en avstäningsväxlare för standarden passagerarkrockkudde. Den främre bänk i Laramie SLT hade en 40-20-40 split med ett mittarmstöd och förvaringsfack. Addera Standard Funktioner

Med undantag för den större motoralternativ och tunga fjädringssystem som finns på Ram 2500 och 3500 modeller, 1998 Ram fyrhjulsdrift SLT Sport 500 kom med de flesta av standardutrustning tillgänglig i sina storebröder. 1500 hade en 34-liters bränsletank, kromade grillen, makt dörr och lås fönster, eldrivna och uppvärmda speglar och möjlighet att släppa baksätet på Quad Cab versioner för större lagringskapacitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144707.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.