Hur man installerar en AMC 360 i en Willys Pickup

Robust och genomsyrad av historia, var det Willys Jeep började tillverkas 1940, med Willys pickup infördes sju år senare. Fabrik utrustad med fyra-och sexcylindriga motorer, var Willys Jeep fordon underpowered med modern standard. Designad för 1972 American Motors Corporation CJ-serien jeep fordon, är AMC 360 V8 motor ett gångbart alternativ för den som vill uppgradera en Willys pickup motor. Saker du behöver
hjulblock
Wax penna
mutterdragare
Oljetråg
Tänger Bucket
skruvmejslar med platt blad
Jack
Chain
3-tums bultar
Motor hissa
4 motor-adapter fästen
CJ-serien 360 motor
360 Grenrörspackning
360 avgasröret
Ny transmission fäste
CJ-serien-360-kompatibel överföring
Motor Kopplingsadapter
Ny motor slangar
Nya slangklämmor
Motorkylvätska
Nytt oljefilter
Motorolja
Visa mer Instruktioner
Motor Borttagning
1

Parkera trucken på ett jämnt plats, blockera framsidan och baksidan av de bakre hjulen, och växla transmissionen i friläge.
2

Trace och kontur runt båda gångjärnen på huven med ett vax penna och ta bort huven med en skiftnyckel.
3

Demontera motorns plugg oljetråg med en skiftnyckel och tappa ur oljan i ett oljetråget.
4

Ställ en hink under kylaren, lossa avloppet petcock på botten av kylaren med en tång, och tappa all kylvätska från motorn. Koppla bort alla klämmor motor slang med en platt skruvmejsel och dra slangarna från motorn, med händerna.
5

bort batterikablarna och jordledningen från startmotorn och motorblocket med en skiftnyckel. Koppla loss motorns kontakten ledningsnätet med handen.
6

Ta bort fästbultarna från fläktkåpa, fläkt, kylare och vattenpump med lämpliga nycklar.
7

Ta den första delen av avgasröret från avgasgrenröret och avgasröret, med hjälp av en skiftnyckel.
8

Lossa bultarna från motorns svänghjul och bultarna som förbinder motorblocket till överföring med en skiftnyckel. Koppla bort drivaxeln från den bakre delen av transmissionen, med hjälp av en skiftnyckel. Stötta växellådan med en domkraft, ta bort skruvarna ur växellådsfästet med en skiftnyckel, och sänk transmissionen till marken med domkraften.
9

Bolt en längd av kedjan till två öppna hål på motsatta sidorna av motorblocket med en skiftnyckel, och fäst kedjan för en motor hissa. Ta motorfästet bultar med en skiftnyckel och ta bort motorn från lastbilen med hjälp av lyften.
Engine Installation
10

Bolt ett motorfäste grindfäste till varje motor mount på lastbilen, med hjälp av en skiftnyckel. Fäst 360 motorn till hissar, sänk motorn i Willys pickup motorrummet och skruva motorfästet adaptrar till motorblocket med en skiftnyckel
11

Montera en ny packning grenrör avgassystem och avgaser. rördel, matcha 360 avgasgrenrör till 360 motorn, med hjälp av en skiftnyckel.
12

Installera en transmission fäste, matchar en ny sändning kompatibel med 360 motor, till transmissionen montera stag på lastbil, med hjälp av en skiftnyckel. Lyft den nya växellådan på plats med domkraften och skruva transmissionen på plats med skiftnyckel. Fixera drivaxeln till växellådan.
13

tillbaka kylaren, fläkten och fläktkåpa, och anslut kablarna motorns jordning och batterikablar med en skiftnyckel.
14

Bifoga en adapter motorkopplingar till motorns ledningar kontakten och sätt i kontakten i lastbilen ledningsnätet.
15

Installera nya motor slangar, kompatibla med 360 motor, med nya slangklämmor och en platt- skruvmejsel. Fyll kylaren och motorn med ny kylvätska.
16

Passa vaxet penna markeringar dras på insidan av huven med gångjärn och skruva fast huven på gångjärnen med en skiftnyckel.

17

Montera ett nytt oljefilter, säkra den med handkraft plus ett halvt varv, och se till att oljetråget kontakten är ordentligt på plats innan du fyller vevhuset med färsk motorolja.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144695.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.