Typer av Sopbil

Flera typer av sopbilar har utformats utifrån de kommersiella och kommunala behov som ägaren /operatören. Med tillkomsten av obligatorisk återvinning i de flesta samhällen har sophämtning blivit mer komplex. Tillsammans med hur sopor samlas och städers gatunät layouter, sopbilar är utformade för att utföra specifika funktioner. Typer ingår front, sida och bak lastare, grip och veck återvinning, dumprar och roll-offs. Frontlastare

Frontlastare har automatiserade gafflar framför hytten för att lyfta och tomma stora kommersiella dumpsters hjälp av en uppsättning spakar. När soporna töms i lådan, är soporna komprimeras. Autocar, till exempel, ger en 66 tusen pund fram och bak kapacitet lastbil som drivs med en 350-hästkrafter Cummins dieselmotor.
Baklastare

Bakre lastare utföra en annan funktion än frontlastaren versionerna genom att samla skräp på baksidan med personal gungade soppåsar och tömma innehållet i facken i en stor container. När behållaren är fylld, är innehållet packas. Måtten på baklastaren liknar dem av frontlastaren, såsom 350-hästkrafter Cummins dieselmotor utrustad i Autocar.
Side Lastare
< p> Sidlastare kan automatiseras eller ett manuellt genom att samla skräp på sidan av trucken. Typiskt lastbilar drivs av en enda person som kan styra sidlastare från hytten. En andra person är anställd på manuella versioner. International Harvester och Peterbilt är bland flera lastbilstillverkare som producerar 260 hästkrafter dieseldrivna sidlastare.
Roll-Off

Roll-off sopbilar normalt används vid byggnation och rivning platser för insamling av stora mängder avfall. En container box placeras på en speciell rulle chassi eller släpvagn där lådan rullade av lastbilen, kvar på platsen och sedan rullade tillbaka på lastbilen när den är fylld för leverans till deponi. Mack Trucks, utrustad med 405-hästkrafter dieselmotorer, är populära avrullning lastbilar.
Återvinning

Återvinning lastbilar är specialiserade lastbilar som ofta är automatiserade sidlastare drivs av en enskild arbetstagare som samlar endast återvunnet material genom löpande kontroller från hyttens interiör. International Harvester och Peterbilt producera en rad av återvinning lastbilar utrustade med Cummins diesel.
Grapple Lastbil

gripen lastbil samlar skrymmande material eller ens bilvrak för rivning. Den Griplastaren är monterad på ramen med en klo-liknande anordning för att fånga avfall och placera det i en bakre låda monterad på chassit, en stationär låda eller en låda monterad på ett annat fordon. Dessa lastbilar används vanligtvis vid deponier eller kommersiella företag. Fords F-800 lastbilar serien, liksom Freightliner och Mercedes, kan utrustas med en griplastare och drivs av Cummins diesel.
Dumper

Peterbilts, Freightliners, International Harvester och Macks är vanliga cab /chassi kombinationer för dumprar, som består av en enkel rektangel låda placerad på den bakre chassit och drivs av hydrauliska hissar som dumpar avfall på baksidan via ett gångjärn baklucka eller dörr.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140583.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.