Historien om UAZ Tigr SUV

Liksom HMMWV och dess Hummer civil motsvarighet, är Tigr fordon som tillverkas av den ryska biltillverkaren GAZ i versioner som är avsedda att användas av både militära och civila marknaden. Den GAZ-2975 är en bepansrad hög mobilitet fordon konstruerat för att ge säker och mångsidig transportlösning för mindre militära enheter, medan GAZ-2330 civilt fordon är en full-size SUV som syftar till den vanliga konsumenten. GAZ-2330 Tigr

civila 2330 Tigr infördes 2005 och erbjöds antingen en fyra-dörrars version med en pickup-liknande säng eller en tre-dörrars version med en bakre hiss grind. Drivlinan, som presenterade en 5,9-liters dieselmotor, heltid fyrhjulsdrift och en 6-växlad manuell växellåda, var oförändrad mellan 2005 och 2011. Addera GAZ-2975 Tigr

GAZ-2975 är den militära versionen av Tigr. Det infördes 2006 då de ryska ministerierna för försvar och inre angelägenheter började använda den. Standardversionen av Tigr innehåller plats för en förare och 11 passagerare, men andra sittplatser konfigurationer finns tillgängliga. Liksom den civila versionen, är den militära Tigr drivs av en 5,9-liters Cummins dieselmotor, men en version med en mindre dieselmotor byggd av GAZ finns också.
Utveckling

Konceptet för Tigr infördes 2001 vid IDEX Utställning i Förenade Arabemiraten, och fordonet gick i produktion 2005. Efterfrågan för 2975 och 2330 från den ryska militären var ljus först på grund av höga kostnader, vilket förklaras av kostnaderna för sin USA-made Cummins motor, och en version använder en 3,2-liters GAZ-tillverkade motorn har utvecklats för att minska lastbilens prislapp. År 2011 uttryckte tillverkarens intresse av att exportera fordonet till latinamerikanska länder, där det skulle kunna användas som ett bepansrat polisfordon.
Andra versioner

Militära versioner av den Tigr finns pansarskydd eller Unarmored, och lastbilen kan utrustas med en toppmonterad kulspruta eller granatkastare. Olika konfigurationer tillåta olika passagerare kapacitet, och en last version av Tigr finns också. Armored versioner avsedda för att användas av polis, har det SPM-1 och SPM-2, har utvecklats, och de erbjuder skydd mot handeldvapen eld och införliva bränning hamnar i fönstren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144687.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.