Historien om Nissan Hardbody Trucks

Nissan D21 lastbil, i dagligt tal känd i USA som Nissan Hardbody, var en no-krusiduller, robust kompakt pickup utvecklad för att konkurrera mot Toyotas kompakta lastbil linje. Det tjänade sitt hardbody moniker för dess övergripande no-nonsense styling, dubbel-vägg cargo box och hållbara fyra-och sexcylindriga motorer. Nissan introducerade Hardbody som 1986-1/2 modell på den nordamerikanska marknaden. Origins

Toyota Motor Corp har tillverkat sitt ärevördiga Hilux pickup i världen sedan 1968. Toyota var befälhavare kompakt pickup produktionen och dess ställning på marknaden stärks när det samarbetar med General Motors i 1984 för att bilda Nummi, eller New United Motor Manufacturing Inc., i Kalifornien för att fortsätta produktionen. Nissan försökte lossa Toyotas grepp med sina D21 Hardbody mickar och WD21 Pathfinder Sport Utility Vehicle. Nissan introducerade Hardbody i början av 1986 och sålde det som ett 1986-1/2 årsmodell fordon. Nordamerikanska produktionen fortsatte fram till 1997 då Nissan Navara D22 lastbilar ersatte Hardbody. Den Navara kallades Frontier i USA. Nissan tillverkat kortfattat D21 Hardbody i Kina från 1995 och 1999. Thailand hade en längre produktion springa, från Hardbody starten till 1998. Produktionen fortsatte i Mexiko fram till 1998. Den Narava hade en stark försäljning rekord i Nordamerika, men sedan 2004 Nissan har fokuserat mycket av sin uppmärksamhet på den fullstora lastbilar med sina Titan pickups. Addera Ström
< p> Den Hardbody kom utrustad med fyra motortyper under sin livstid: en 2,3-eller 2,7-liters fyrcylindrig diesel, en 2,4-liters bensindriven fyrcylindriga och en 3-liters V-6. Den diesel var praktiskt taget okänd i den nordamerikanska marknaden, men den fyrcylindriga och V-6 snabbt gav Hardbody ett rykte om tillförlitlighet. Den 2,4-liters fyra-banger var en kvarleva från den 720-serien Nissan lastbilar, men Nissan lagt ett spjällhus insprutningssystemet att ersätta förgasaren. Genom 1997, genererade 2,4-litersmotorn en spunky 134 hästkrafter. Senare fyra cylindrar presenterade en 12-ventil multiport insprutningssystemet. Den valfria V-6 används även ett spjällhus insprutningssystemet, men V-6 var endast tillgänglig i King Cab modeller. År 1990, omgjorda Nissan insugningsröret att öka hästkrafter. År 1996 levererade V-6 153 hästkrafter.
Body
p Det fanns några förändringar i Nissan Hardbody under sin produktionscykel. Det kom med en vanlig last låda eller lång-sängen version. Cab konfigurationer presenterade regelbunden, utökad King Cab och fyrdörrars crew cab. I mitten av 1990-talet, var utföranden basen, mellanregistret XE och topp-trim SE-modeller. Den Hardbody fått nya stötfångare i 1993 och en ny interiör för 1994 års modell, men lite annat i vägen för styling förändringar. I 1996 års King Cab Hardbody satt på en 116,1-tums hjulbas och dess kropp var 190 inches lång. Det stod 62 inches tall och var 65 inches bred. Den regelbundna hytten versionen var betydligt kortare med en 104,3-tums hjulbas och 174,6-tums kroppslängd.
Funktioner

En favorit alternativet var automaker Sportpaket, som erbjöd en koppling stil differentialbroms, all-wheel skivbromsar, justerbara stötdämpare och 31-tums off-road däck. De större däck var den första i sitt slag som en fabrik alternativ bland alla kompakta lastbil byggare. Andra alternativ med automatisk låsning nav för V-6 Hardbody lastbilar och manuella nav låsning för de fyrcylindriga modellerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144673.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.