Hur är släpvagnsvikt Fått?

En släpvagn har fått betyget baseras på den högsta vikten av specifika delar av släpet och dess totala kapacitet. Dessa vikt betyg bestäms med tester utförda av tillverkaren enligt regeringens riktlinjer. De delar av trailern som ingår i tillverkarens vikt betyg omfattar vanligen axeln, tunga vikt och den totala kapaciteten. Dessa siffror används för att bestämma den maximala vikten för släpvagnen kan stödja och hur det kommer att hantera samtidigt som den laddas. Total vikt

totalvikt din bogsera fordon, släpfordon och allt de bär kallas den tågvikt betyg. Denna gradering används för att avgöra hur mycket vikt din bil bogsera kan, oavsett om du kommer att kräva ett särskilt tillstånd och den totala maxvikt kapacitet av ditt fordon. Den GCWR är en viktig avgörande faktor för om du behöver en kommersiell körkort för att driva ett fordon som drar en släpvagn. Lastbilar som normalt inte kräver en CDL att fungera får kräva att denna licens när du drar ett särskilt tungt släp.
Tongue Vikt

tunga släpet är det stöd som fäster den vid fordonet dra i den. Tungan vikt mäter mängden vikt att trailern distribuerar till dragkrok för bogsering av fordon det. Släpvagnar med en relativt hög tunga vikt kommer obalans lättare fordon, vilket får dem att tappa greppet om sina framhjul, vilket minskar styrning och brytförmåga. Släpvagnar med en låg tunga vikt kommer att gunga bakom dragfordonet, vilket gör det svårare att kontrollera.
Axel Betyg

bruttovikt axeltryck rating gäller för släpet och bogsering av fordon det. Detta betyg mäter den maximala vikt som en enda axel är utformad för att stödja. Trailers som bär mer vikt än deras axel är utformad är mer benägna att drabbas av ett plötsligt mekaniskt fel. Fordon dragning av släpvagnar som väger mer än sin GAWR är också mer benägna att bryta ner och allmänt hanterar dåligt på vägen.
Torrvikt

flesta tillverkare ger lättvikt av släpfordonet. Denna information är användbar för att uppskatta den totala vikten för släpvagnen när sätet är upptaget, och vilken typ av dragfordonet bäst lämpad för att dra den. Tunga släpvagnar kräver fordon med större bogsering kapacitet och en högre GAWR. Tyngre bogsera fordon är också mer stabila när man drar tunga släp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144587.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.