Hur man installerar bromsregulatorer

Bromsar på lastbilar utrustade med tryckluftsbromsar behövs manuellt justeras av en förare eller tekniker i det förflutna. Under de senaste åren har automatiska bromsnycklar börjat ersätta manuella break justeringar. Bromsregulatorer kompenserar automatiskt för slitage i bromsbelägg som orsakas av normal bromsning. När bromsarna ansätts, roterar bromsjusteraren montering, rotera kamaxeln. Kamaxeln flyttar skorna i kontakt med trumman. Under bromsningen och släpp, roterar justeringsmekanism kamaxeln lätt att hålla rätt sko-till-trumma avslut. Installera nya bromsregulatorer använder några verktyg och tar bara några minuter. Saker du behöver
hjulblock
Toolkit Review gängsmörja
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen på fordonet med hjulblock, för att säkerställa att den inte rullar under installationen av de bromsregulatorer. Cage på våren raster, följa instruktionerna i tillverkarens servicemanual.
2

Applicera lufttryck att frigöra spring break och skjut ihop tryckstången.
3

Ta bort den övre muttern och låsbricka på luftkammare, med hjälp av lämplig storlek skiftnyckel från en verktygslåda och vrida moturs.
4

Montera ankaret fästet på övre bulten på luftkammare följt av låsbrickan. Re-gänga på muttern på tappen, men dra inte åt. Se till att spåret i punkterna förankringskonsol uppåt från luftkammare.
5

Applicera en gängsmörja till kamaxeln splines och installera bromsnyckeln på kamaxeln, se till att justera hex poäng bort från luftkammaren. Slip dubben av justeraren i skåran på förankringskonsol och gänga på muttern på tappen, men dra inte åt dem.
6

Passa in hålet i botten av bromsnyckeln med gaffel hål i tryckstången, se till att bromsjusteranordningen vilar mellan konsolerna innehåller klykan hålen, genom att rotera justering Hex båda hållen med en 7/16-inch ringnyckel från verktygslådan. Sätt riggniten i de två hålen.
7

Vrid kontrollen armen moturs, tills det kommer till en fast intern stopp, med en plasthammare från verktygslådan för att peka på styrarmen på plats, om nödvändigt.
8

Dra åt muttern på den övre tappen av luftkammare och muttern på tappen fästa bromsnyckeln på fästet.
9

Justera bromsar genom att vrida justering hex medurs tills ett motstånd känns på grund av bromsbelägget kontakt med bromstrumman. När justerskruven hex motsols ett halvt varv.
10

Ansök fullt lufttryck luftkammare att frigöra spring break och fotbromsen. Säkerställ att installationen indikatorn i spåret. Avlägsna sprintbulten och observera tryckstången. Om tryckstången inte rullats och klykan hålen förblir inriktade, är installationen korrekt. Om tryckstången dras, upprepa installationen.
11

tillbaka sprintbulten och installera en Cotter stiftet genom hålet i låsniten. Sprid ändarna av sprinten för att förhindra den från att falla ut, slutföra installationen av bromsnyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144526.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.