Inaktivera en Dodge Ram Overdrive Transmission

Nyare automatisk Dodge Rams är utrustade med en "Tow Haul" och "O /D Off"-knappen på växelarmen placerad på rattstången. "Tow Haul" bör användas när man drar en släpvagn och /eller körning i kuperade områden. Denna inställning inaktiverar den 5: e växeln och modifierar 2-3 och 3-4 mönster skift. Den "O /D Off" kopplar ur 4: e och 5: e växel. När "Tow Haul" eller "O /D Off" inte har berörts, kommer lastbilar med en automatisk växellåda automatiskt växla in överväxeln. Instruktioner
1

Starta din Dodge Ram lastbil. När du börjar köra, kan transmissionen låta som om det inte skiftar in överväxeln om klimatet är kallt. Överföringen ska skifta normalt efter några minuters körning och transmissionsolja värmer upp.
2

Tryck på knappen i slutet av växelspaken två gånger för att engagera "O /D OFF" , svarvning överväxel av. Detta inaktiverar 4 och 5 redskap så att ingen ytterligare växling sker. En lampa på instrumentpanelen kommer att meddela dig att överväxeln är avstängd.
3

Tryck på knappen en tredje gång för att aktivera overdrive igen. Om du vill att bara eliminera den 5: e växeln överväxel, tryck på "Tow Haul"-knappen en gång. En lampa på instrumentpanelen kommer att meddela dig att "Tow Haul" är påslagen.
4 p Om "Tow Haul" är påslagen, tryck på knappen två gånger för att aktivera overdrive på igen. Kontinuerligt övervaka tänds på instrumentbrädan så att du vet vilket system som är engagerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144155.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.