Hur man tar bort ett trasigt Bolt avgasrör i en Ford 390 Truck

Trasiga bultar är inte ovanligt när man arbetar på äldre motorer som Ford 390. Avgasgrenrör bultar är klassade för styrka, men värme som alstras vid grenröret svetsar trådarna över tid, vilket gör att du med en bruten-off bulthuvud i ditt uttag. I de flesta fall försöker ta bort bulten stammen med låstången gör lite mer än expandera blodet venerna i din panna. Om din Ford lastbil har använts i regn eller snö, kan du stöta på mer än en trasig skruv när du tar bort grenröret på en Ford 390 lastbil motor. Ta bort en trasig skruv är utmanande, men det kan göras. Saker du behöver
elektrisk slipmaskin eller flat fil
Körnare
Hammer
Electric drill
3/16-in. vänster borr
1/4-tums. extractor tap
skiftnyckel
Hex-head nut
Wire svetsare
Svetsning handskar
Svetsning huva
Socket och breaker bar
Visa fler instruktioner
Tap-Out
en

Platta den brutna änden av bulten med en elektrisk slipmaskin eller en flat fil. Hoppa över detta steg om bulten bryts av inuti huvudet.
2

Dent slutet av bulten i mitten med hjälp av en körnare och hammare. Den buckla säkerställer att borrkronan förblir i centrum av bulten.
3

Chuck en 3/16-inch vänstra borrspetsen i en elektrisk borr. Ställ borren att vända. Mät diametern på en annan avgasgrenröret bult och borra 3/16-inch hål till detta djup i centrum av den trasiga bulten.
4

Sätt i punkten för en 1/4-inch-diameter extractor knacka in i det borrade hålet. Trä kranen moturs i hålet med hjälp av en fast nyckel på den yttre änden av kranen. Fortsätt att vrida kranen moturs med skiftnyckel för att extrahera den trasiga bulten.
Komplettering bulthuvudet
5

Välj ett hex-huvud mutter som är kompatibel med ett av avgasflödet grenrör gängor. Försök att gänga på muttern på slutet av den trasiga bulten. Inte över-gänga muttern. Om muttern inte tråd, knacka lätt på det med hammaren så den håller sig på plats som liknar en bult huvudet.
6

Bär dina svetsning handskar och huva. Svetsa muttern till slutet av den trasiga bulten med en tråd svetsare. Bygg en pool av svets i centrum av muttern, till att inte få svetsa på de plana sidorna av muttern. Låt svetsen svalna helt.
7

Inrätta en breaker bar med lämplig storlek socket för hex-head mutter. Skjut stickkontakten på muttern och dra den trasiga bulten med moturs vrida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144435.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.