Hur Justera tomgång på en 1993 Toyota Pickup Motor

Justera tomgång rpm (varv per minut) på 1993 Toyota pickup säkerställer motorn går på tomgång utan motorstopp och uppträder på drifthastigheter. Aisan 22R förgasare på fyrhjulsdrift och Aisan 3VZ förgasare på två-hjulsdrivna pickups har en ledig justerskruv placerad på förarsidan av förgasaren. Du justerar tomgång genom att fästa ett test varvräknare mellan batteriet och DLC-enhet (säkringsskåpet) i motorrummet. Dra åt parkeringsbromsen, lägg växeln i "neutral" och höja motorhuven för att justera tomgång på en 1993 Toyota pickup motor. Saker du behöver News: Test varvräknare (tre ledare) katalog standard skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta lastbilens motor. Låt motorn värmas upp till normal arbetstemperatur. Det tar ungefär fem minuter med en kall motor.
2

Leta-skruven nära basen av förgasaren på fou-wheel drive lastbil. Leta reda på tomgång skruven på ovansidan av förgasaren på din tvåhjulsdrift lastbil. Välj en vanlig skruvmejsel som passar den enda platsen på platta skruvhuvudet.
3

Anslut de röda och svarta kablarna från testet varvräknare till de positiva och negativa batteripolerna resp. Rött är alltid positivt.
4

Anslut tredje trådklämman (mätsond) från testet varvräknare till terminalen märkt "IG" vid sidan av säkringsboxen. Terminalen är under en liten lucka som du lyfter för hand för att komma åt fliken Anslutning. Med motorn igång och ledningarna korrekt anslutna, märker rpm avläsning indikeras med nålen på testet varvräknare.
5

Öka motorns varvtal till 2500 rpm med gasreglaget på sidan av förgasaren eller be en assistent att använda gaspedalen. Håll rpm vid 2500 under flera sekunder. Släpp gasreglaget eller be assistenten att släppa på gasen. Genom att öka motorns varvtal och uthyrning av, återgår motorn till ett tomgångsvarvtal.
6

Vrid skruven medurs eller moturs så nödvändigt att justera tomgång. Observera testet varvräknare som du justerar en 22R modell på din fyrhjulsdrivna E lastbil till 850 rpm. Justera tomgång till 750 rpm på din Ex modellen fyrhjulsdrift. Justera tomgång till 800 rpm på en två-hjulsdrivna lastbil.
7

Koppla bort testet varvräknare, börjar med testproben vid IG terminalen. Vänd locket stängt på anslutningslådan. Koppla de röda och svarta kablarna från batteripolerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144415.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.