Hur Konvertera Min Exhaust Pickup Truck till Upright avgasrör

dual stack avgaser omvandlingar för pickup bilar ger din bil den stora riggen look. Chrome rör och ett unikt sound kommer att lägga en personlig touch på din resa. Konvertera till ett dual stack system kan genomföras i flera timmar av någon duktig gör-det-självare med grundläggande verktyg. Vissa ägare som har konverterat till en dual-stack systemet notera att avgaser drönare som var närvarande i OEM-system försvann med installationen av en dual-stack, som leder till en mer behaglig åktur. Saker du behöver
Dual stack konverteringssats
Assorted skiftnycklar
Borra med 5-tums hål fastsättning
vinkelslip med kapskiva eller en elektrisk bågfil
Assorted borrkronor
Maskeringstejp eller markör
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Unbox avgaserna konverteringssats och se vilka delar som kom med satsen matcha delar listan som medföljde sjöfarten paketet.
2

Palla upp fordonet så att du har tillräckligt med utrymme för att arbeta under pickup. Ta del av alla fästen, klämmor och hängare att anbringa avgasröret och Zljuddämparaggregatet till fordonet. Allt detta kommer att behöva tas bort senare.
3

Demontera original avgasröret och ljuddämparen från bara bakom hytten hela vägen till den bakre delen av fordonet. Använd kapskiva eller elektriska bågfil för detta.
4

Utför en mock passning av Y-pipe montering på sängen av pickup för att avgöra var man ska skära 5-tums hål på botten av lastbilen. Skär inte i undersidan ramsektion, eftersom detta kommer att försvaga sängram. Se till att vänster och höger stackar passa ordentligt inom ramarna för pickup sängen. Markera med en markör eller maskeringstejp på platsen där hålet ska skäras.
5

Kontrollera igen att det inte finns några hinder under sängen där hålet ska skäras. Fortsätt med skärande funktion när du är säker på platsen.
6

Placera en klämma på den ursprungliga avgasröret och skjut det framåt. Dra inte vid denna tidpunkt. Leta upp 90-graders vinkel och plats ena änden genom hålet. Där flexrör möter armbågen under lastbilen, placera en annan klämma i slutet av armbågen.
7

Slip ena änden av flexrör på armbågen och den andra änden i den ursprungliga avgasröret (en som leder till motorn). Du bör ha minst 2,5 inches av flexrör in i motorn avgasröret och även in i 90-graders vinkel. Skjut klämmorna över rörskarvar (flexrör och avgasrör, flexrör och armbåge pipe) och dra åt precis tillräckligt så att de inte glider av.
8

Placera den andra änden av knärörets under hålet i bädden. Center genom att vrida och dra så det finns ett lika långt utrymmet runt alla sidor av röret.
9

Montera Y-pipe montering på mynningen av knärörets. Använd små bitar av trä för att säkerställa att Y-rör är parallell med bädden. Markera de platser där du kommer att montera sadeln klämmor som håller Y-röret till sängen av pickup. Klämman platser bör vara så långt utåt som möjligt, eller ca 2 inches innan Y-rörböjar uppåt.
10

Montera de vertikala staplarna tillfälligt för att säkerställa att allt är rakt. Använd brickor under sadeln klämmor för att justera den sida där Y-röret och stapelanordningen är låg.
11

Dra åt alla klämmor ovanför och nedanför pickup när du har dubbelkollat ​​passform och rätvinklighet av de två upprättstående staplar.
12

Lokalisera och markera platsen i övre ramen på sängen där du kommer att installera fästena för de vertikala staplarna. Gör detta nu för vänster och höger stack. Ta bort stackar och ställ åt sidan.
13

Borra hålen för stacken fästen och montera fästena själva.
14

Ta bort skydden från stacken rören (om någon), montera staplarna på Y-röret och klämma staplarna till stacken parentes. Dubbelkolla att allt är skärpt och ta en provtur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144294.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.