Hur man bogsera med en Big Block Truck

Lastbilar är idealiska fordon för bogsering andra fordon eller stora släpvagnar och lastbilar med big block motorer är den främsta typen av fordon som ska användas för bogsering. Fordonets big block motor ger dig stor hästkrafter och vridmoment - två faktorer som är avgörande för att dra något tungt. Om du befinner dig bakom ratten i en lastbil med en big block motor och är skyldiga att bogsera något, finns det några steg att följa. Instruktioner
1

fästa släpets du planerar att bogsera till din big block lastbil genom att placera släpvagnen kopplingen över bilens dragkrok boll. När kopplingen är ordentligt på plats, lås den genom att vrida handtaget ligger bredvid kopplingen. Beroende på vart du ska, kanske du vill låsa handtaget med ett hänglås för säkerhet.
2

fästa släpets bogsera kedjor till lastbilens ram framför den bakre stötfångaren. Lastbilens ram kommer att ha hål i varje sida speciellt för detta ändamål. Säkerställa bogsera kedjorna är säkert fastsatta på trucken ram. Anslut vagnens elektronik
3

i lastbilen makt elsystem genom att lokalisera proppen nära lastbilens bakre registreringsskylt. Testa varje ljusfunktion av trailern genom att ha en partner sitter i lastbilen och bromsa och vända på varje blinkers.
4

Sitt i förarsätet och starta bilen. Många stora lastbilar har knappar för att aktivera om du använder bilen för bogsering. Sök din lastbil instrumentbräda på båda sidor om ratten för att se om en sådan knapp finns. Om så är fallet, tryck på knappen. Det kommer antingen tändas eller en ikon nära hastighetsmätaren visas för att indikera bogsering funktionen är i bruk.
5

Välj första växeln om lastbilen har en manuell växellåda. Om trucken har automatisk växellåda, är det bra att välja första växeln för att få vagnen i rörelse. Tryck försiktigt på gaspedalen tills lastbilen och släpet börjar att rulla som en. Om trucken har en manuell växellåda, flytta upp genom växellådan som vanligt. Om du har en automatisk växellåda, flytta in i enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144283.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.