2003 Dodge 3500 Dually Sänkning Tips

Vid sänkning någon lastbil, det finns fler faktorer än hur högt från marken du vill lastbilen sitta. Med en 2003 Dodge 3500 Dual Bakhjul modell, kommer du vill ta hänsyn till vad en normal användning av lastbilen är, vilken typ av resa du vill och vilken typ av last som du normalt bär. Sänkning Kits

Många företag är specialiserade på eftermarknaden sänka kit. Dessa erbjuder ett brett sortiment i kvalitet och fullständighet. De flesta ger, minst, drop spindlar, styrarmar och främre och bakre spiralfjädrar. Ju bättre kit inkluderar krockkuddar som ger extra stöd, bladfjädrar och främre torsion skadereglerare bar. När du gör en förändring, är det viktigt att titta på hur många bladfjädrar ingår, och vad deras vikt betyg och förväntad livslängd är.
Vikt Överväganden

Ändra ditt Dodge 3500 kan ha betydande följder med din vikt rating kapacitet. Om du normalt använder bilen för att transportera tunga laster, sänka det kan skapa löpande underhåll problem, t.ex. behovet av att ofta byta fjädringskomponenter som fjädrar och stötdämpare. Du bör kontrollera med en certifierad Dodge serviceavdelning för att hitta hur förändringen du planerar att göra kommer att påverka din vikt betyg. Överstigande angiven vikt betyg kan orsaka både underhåll och problem försäkringar.
Bogsering Överväganden

Många ägare av Dual Bakhjul 3500 använda den för att dra en stor släpvagn . Sänkning trucken kan ändra din nominell dragkapacitet. Detta kan vara ett stort problem om du regelbundet bogsera ett femte hjul släp. Din Dodge 3500 fjädring byggs inte bara för att bära lasten, men att minimera trailer svajar och utjämna viktfördelning så att lastbilen drar med maximal effektivitet. Ändra suspension kan störa denna design.
Ride Överväganden

Ändra ditt uppskov alltid kommer att förändra köregenskaper hos din lastbil. Sänkning lastbilen oftast resulterar i en mycket tuffare resa. Du kan också skapa en obalans i viktförhållandet av framsidan till baksidan av lastbilen. Detta kan leda till alltför stort slitage på både fjädring och icke-fjädring komponenter, liksom ovanliga egenskaper rida. Detta är förstorad i lastbilar som har den tyngre dieselmotorn, vilket är vanligt i 3500 dubbla bakhjul konfigurationer.


Garanti Överväganden Om din lastbil är fortfarande under en fabrik förlängd garanti eller du har en dieselmotor med en standard 10-års garanti, modifiera fjädring utan att följa fabrikens riktlinjer kan upphäva garantin. Ändra suspensionen kan lägga stressen till icke suspension-relaterade komponenter om det inte görs till tillverkarens specifikationer. Folk gör ofta ändringar som fungerar, men inte överensstämmer med tillverkarens specifikationer och är bestört över att senare upptäcka att de har annullerat sin garanti. Innan alla operativsystem modifiering, kolla med en certifierad Dodge serviceavdelning för att kontrollera att den uppfyller de specifikationer om du har någon garanti kvar.
Varningar

Tanken att sänka en 3500 Duallie är särskilt riskfyllt, eftersom det kommer alltid få djupt negativa följder för alla arbetsrelaterade eller tungt släp använder trucken sätts på. Det kan vara särskilt upprörande att en lastbil ägare när en återförsäljare eller auktoriserat servicecenter har att berätta för dem att deras felaktigt eller olämpligt modifierad tung lastbil som kostar $ 40-60,000 har gjorts funktionellt och monetärt värdelösa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144258.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.