Hur får man en dumper igång

Starta en dumper är mer komplex än att starta en vanlig lastbil på grund av dump truckens luftbromsar. Dumprar ofta har kraftigt förstärkta ramar för att stödja vikten av lasten och de dumprar hydraulik. Det är viktigt att utföra en rundvandringen innan dumper, eftersom däcken kan lätt köra över spikar, skrotar metall eller annat farligt skräp på en byggarbetsplats. Du bör även inspektera lasten för att se till att det säkra. Instruktioner
1

Gå runt dumper och leta efter några punkteringar. Bakhjulen är dubbla axlar, så det kommer att finnas två hjul på vardera änden. Om din dumper har två bakaxlar, då båda kommer sannolikt att vara dubbla axlar. Du måste inspektera de inre däcken, liksom de yttre däck för deflation. Tryck på däcket. Om det ger alls, har det sannolikt ett hål någonstans och behöver bytas ut. Lastbilen kommer att börja med en punktering, men du bör inte köra en dumper med platta däck för säkerhetsskäl.
2

Inspektera lasten i den bakre delen av dumper för att se till att den är ordentligt laddad. Om du transporterar stenar eller skräp, då de inte borde vara överfyllda toppen. Om du transporterar smuts och sand, se tygbehållaren korrekt utplacerade över lasten för att hålla den från att blåsa ut medan du kör.
3

Ange förarsidans dörr och sitta i förarsätet. Kontrollera att parkeringsbromsen är ilagd innan man sätter i nyckeln i tändningslåset. Dra ut choken till "öppna", vrid nyckeln till "on" läge. Vänta på lastbilsmotorn att nå sin tomgång varvtal. Denna hastighet är typiskt ca 1.000 rpm, men du bör hänvisa till bruksanvisningen för lastbilen att vara säker.
4

Vänta tills luftbroms tryckmätare når sin lägsta tryck, vilket bör vara över 100 pounds. Återigen kommer detta avvika med märke och modell, så kolla i bruksanvisningen för att vara säker på minsta tryck. Att misslyckas med att vänta på att trycket att bygga kan leda till ineffektiva bromsning och eventuella olyckor. När den minsta trycket uppnåtts, så du kan köra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144259.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.