Hur tar jag bort den bakaxellager på en Ford F-150?

Bakaxel hjullager är en del av F-150 är upphängt. Lagren tillåter hjulen att rotera samtidigt stödja bilens vikt. Den konstanta viktbelastning på lagren kan försämra tätningarna. En felaktig tätning kan tillåta smuts, vatten och andra föroreningar att komma in i lager och fett för att läcka ut. Hjullager behöver bytas när hjulen börjar mullra, klicka eller göra cykliska ljud. Ett annat tecken på felaktiga hjullager driver under körning, vilket liknar när däcken behöver läggas om. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Bil jack
Breaker bar
21 mm hylsnyckel
10 mm hylsnyckel
sexgradig, 3/8-tums skiftnyckel med sockel
13 mm hylsa
dräneringskärlet
SPACKEL
Hammer
Pry-bar
Large rullande huvud pry-bar
Axel lageravdragare krok
glidhammare

Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom framhjulen på lastbilen och sparka dem framåt för att få dem att sitta tätt mot hjulen. Placera en domkraft under den bakre av fordonet och palla upp det.
2

Placera trucken till neutralläge. Ta bort drivhjulen.
3

Ta bort de två 10 mm bultar som håller bromsok till bromsarna. Ta bort bromsok.
4

bort 11 av de 12 13 mm bultar på rotorerna. Lossa den övre skruven några varv, men lämna det på att förhindra att rotorn locket från att falla på dig i nästa steg.
5

Placera ett uppsamlingskärl under rotorn bostäder. Hammer en spackel mellan rotorn och hus att bryta förseglingen. Låt avloppet växellådsolja i stekpannan. Ta bort den övre bulten och lock, och ställ dem åt sidan.
6

Rotera drevet flänsen att avslöja pinjongaxeln hållarskruven. Placera sex punkter skiftnyckel på bulten. Kila pry-bar mot transportören ringen redskap för att hålla den från att röra på dig. Avlägsna bulten med nyckel. Avlägsna pry-bar.
7

Skjut pinjongaxeln ut mot dig och ta bort den. Skjut hjulflänsarna rakt i. Ta bort C-clips på flänsarna och dra bakaxel rakt ut ur huset
8

tillbaka pinjongaxeln och ersätta pinjongaxeln hållarskruven;. Sväng den några varv för att förhindra kugghjulen från att flytta.
9

Hook chefen för den stora rullande huvudet pry-bar i den öppna mitten av axel tätning. Dra stången ut och fram till pop tätningen av.
10

in änden av axeln lageravdragare krok bakom lagret. Dra upp muttern på axeln lageravdragare. Slå den med glidhammare tills lagret kommer ut. Kontrollera insidan av lagret för att se till att inga bärande roller bollar har varit inne på det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144254.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.